sâmbătă, 9 mai 2009

ARCANELE IUBIRII


Cartea lui Enoch relateaza ca drept urmare a unei pedepse divine,oamenii au fost dedublati,adica din androgini au devenit fiinte sexuate,aparand barbatii si femeile.Dorinta acestor fiinte era de a-si reconstitui unitatea primara,o magnetizare reciproca ii atragea.S-a nascut astfel iubirea barbatului pentru femeie,aspiratia catre o fuziune esentiala si absoluta,niciodata potolita,niciodata implinita,dorinta profunda si impenetrabila ca insasi Providenta.orice fiinta isi cauta,pe Pamant,sufletul geaman care-i corespunde:astfel,androginul celest va fi alcatuit din doua suflete unite prin alianta eterna.Pentru ca ingerul este asexuat iar entitatea umana se poate asexualiza prin unificarea celor doua sexualitati,femeie si barbat,astfel va ajunge in lumea ingerilor si prin fuziunea cu sufletul sau geaman.
Compozitorul R. Wagner reda misterul acesta,al fiintelor ce-si cauta implinirea prin simbolul ascuns in Tristan si Isolda,aceasta epopee ideala a doua suflete aflate in armonie si unite prin moarte pentru viata eterna.
Iubirea este un fenomen magnetic,simpatia ce genereaza iubirea este de fapt un schimb de fluide intre aure atunci cand sunt in rezonanta,armonizandu-se sub forma unui curcubeu iar cand nu sunt compatibile la interactiunea aurelor se produce un scurtcircuit sub forma unui fulger.Sa susciti simpatii reciproce si o infuzie reciproca de fluide intre doua fiinte,inseamna sa stabilesti intre ele o atractie care duce la iubire.Dupa opinia mea nimic nu poate egala simpla manifestare a unei inimi nobile care raspandesc o radiatie fluidica ,in stare cu ajutorul Vointei de orice minune,fiindca aceasta este inflorirea insasi a Iubirii Divine.
Cartea lui Enoch povesteste de asemenea ca elohimii(ingeri-spirite emanate din esenta lui Elohim,care in traducere inseamna "ei ai lui")primisera de la Dumnezeu misiunea de a crea adamitatea(umanitatea).Ei au creat-o dar prinsi de cea mai frumoasa opera a lor,au incalcat Norma,legea armoniei,si au coborat pe pamantpentru a se intruchipa ca Femei.Din unirea acestora cu barbatii s-au nascut fiinte extraordinare,"monstri" de frumusete care proveneau in acelasi timp din ingeri si femeie,cu suflete de "uriasi" inchise in corpuri omenesti.
Erau oelohiti,adica fiinte pe jumatate ingeri,pe jumatate oameni:filozofi,savanti,poeti,genii.Aceste fiinte superioare se aflau astfel la granita dintre planul spiritual si cel fizic.Pastrand ceva din natura asexuata a Spiritelor creatoare,ei au fost androgini.Dumnezeu i-a pedepsit pe ingerii sai rebeli.O parte a Dam-ului(pedeapsa expiatorie) a cazut asupra fiilor "daimonilor luminii" si ei au fost condamnati sa sufere pe pamant greaua incercare a geniului de a sta printre fiinte inferioare.
De asemenea toate fiintele de exceptie,printi ai gandirii,purtatori de cuvant celesti,chiar in virtutea originii lor divine,sunt meniti unei vieti de suferinta si sacrificiu,in asteptarea intoarcerii lor in locul de care apartin:Imparatia Luminii.
Boue de Billiers-sinteza

12 comentarii:

Cristian Lisandru spunea...

Mă surprinzi extrem de plăcut, Nakudo, eu fiind un pasionat cititor al cărţilor de acest gen. Plus Biblia, pe care nu mă sfiesc să spun că o mai scutur/zgâlţâi, de fiecare dată când am ocazia... Prea sunt multe contradicţii şi trecem repede peste ele. Cred că oamenii ar trebui să îşi întindă privirile şi către cărţile pe care reprezentanţii Bisericii le-au dat la o parte, în virtutea subiectivismului... aza-zis spiritual.

Unknown spunea...

Aici mi-ai adus aminte de Iovul modern, uitat de Dumnezeu intr-un exces de nemilostivire. Luasem cuminecatura asta mai demult, undeva citisem despre Cioran, dar nu mai stiu pe unde. Stii cum e cu capul... Si mai vrei ca lumea sa se ia dupa mine...

Unknown spunea...

Apropos, tu n-ai somn?

nakudo spunea...

Biblia-ramane cea mai inepuizabila sursa de informatie corecta(punctul meu de vedere)de la stiinta..pana la filozofie,muzica,etc..dar tu stii foarte bine,Cristian,citind-o...mi-ar place sa scriu multe...ma fascineaza interpretarea cantarii cantarilor...chiar daca se zguduie lumea...am si predat religia vreo doi ani..pana superbul nostru sistem de invatamant..a redus crestinismul la dogme si am renuntat

nakudo spunea...

si iovul modern sant ferm convinsa ca se simte la fel de debusolat si speriat ca si iovul vechi...dar ma gandesc tot timpul...la cartea lui daniel si ezra si ma linistesc..apropos..multumesc la amandoi pentru sustinere ...stii tu ..PAUL

Ana Gabriela spunea...

mi-a placut la nebunie eseul...tin sa spun ca m-a fascint iubirea celor doi eterni Tristan si Isolda, care au triumfat asupra mortii si au invins cu iubirea lor nemuritoare...de asemenea mi se pare destul de interesanta ideea cu savantii, poetii, geniile ca fiind fructul iubirii dintre ingeri si oameni...frumos de tot...numai bine:D

Anonim spunea...

Minunatffff frumos te felicit.D-zeu este iubirea si iubirea se creaza si se recreeaza fara incetare.Unirea a doua fiinte una care iubeste mai mult si alta care iubeste mai bine este= cu iubirea=cu focul sacru sl Spiritului Sfant din moi=KUNDALINI.
A iubi:=tandrete infinita
=viata care palpita in fiecare atom
=mama divina a lumii

nakudo spunea...

multumesc mult...raza de soare...si tu scrii minunat...singurul avantaj este ca-mi place sa scobesc peste tot ...sa citesc...sa experimentez tot personal,,,dar asta are si inconveniente...mari de tot...si eu cred ca povestea :Tristan si ISOLDA...ARE LA baza un mare adevar

nakudo spunea...

ce frumos ai scris-o-superb...multumesc din suflet...da ti-am zis sa nu dai din casa...ce-ti veni cu kudalini?cati au ajuns la aceasta energie....tu chiar vrei sa te arda pe rug...mai?

Unknown spunea...

sa fie eroticul bine primit... ce ai cu omul?

nakudo spunea...

si eu sant de acord ca eroticul trebuie bine primit..cu ghilimele sau fara...pana la urma fiecare e liber sa alega si sa experimenteze...esti si tu dus rau...ca multi atii da la tine la alt nivel..si asta e un compliment..

nakudo spunea...

vreau sa fac o rectficare..personal cred si stiu ca din Biblia care avem parte noi...au fost scoase o serie de carti...de la magie..pana la reincarnari si multe altele...dar e doar viziunea mea si chiar nu doresc sa starnesc polemici pe tema aceasta..