miercuri, 24 iunie 2009

SERIA-SISTEMUL SANITAR DIN ROMANIA


Verde smarald,inumanitate si miros de iad cu fata de sentimente caritabile.
Crucea rosie-simbol al crestinismului,al sacrificiului pentru om si tot ce reprezinta suferinta umana.Culoarea rosie-ce reprezinta inima si sediul central al divinitatii...nu exista in perceptia cadrelor medicale atat de rutinate si care si-au ales aceasta meserie pentru stabilitatea unui loc caldut si sigur,eventual super banos prin exploatarea disperarii umane si a dorintei de viata.
Conditii mizere si halate croite cu buzunare mari pentru:spaga cea de toate zilele...kg de aur atarnate pe corpul infiermierelor si asistentelor...cat este in toata trezoreria tarii.
Ai vrea sa crezi ca persoanele care sant active intr-un spital dau dovada de compasiune si iubire dar din pacate iti traiesti mirajul setii continuee.Cate doi sau trei bolnavi in pat,asternuturi neschimbate,afectiuni diferite puse la un loc.Bolnavul cu perfuzia in buzunar...care se chinuie sa ajunga singur la buda.,coaste si inele fisurate,tumori si adevarate drame existentiale care le traiesc doar cei internati,medici buni,pregatiti profesional care se lovesc de indiferenta infirmierelor si asistentelor.
Crunt si tragic...dar realitate...ma gandesc uneori ca marea majoritate nu am face nici cel mai mic gest de a atinge pe cineva...intr-un gest de vindecare si tandrete...
Important este ca tumoarea tatalui meu este extirpata si ca sant tare pe ganduri...sa ma fac brancardier?ca e super misto...as pleca cu 7 mil pe zi spaga acasa ...m-as plimba cu liftul...si mi-as cumpara teren in centrul Iasului in maxim 2 ani.

CONTINUARE-DIN ALTA ZI-DIN ALT IAD
Puterea banului si lucrurile materiale care ne animalizeaza zi de zi.Totul redus doar la existenta fizica fara prea multe insomnii si remuscari,sufletul e inchis in celula de pregatire a gladiatorului,asteptand ziua incare va muri cu onoare,sfasiat de fiare in aplauzele oamenilor.
Constiinta-ca termen e complet necunoscut.In dex-sters cu desavarsire.
Lupta pentru existenta in care pestele cel mare il mananca pe cel mic.
Mintea si sufletul isi ridica ziduri de umilinta si durere si simti ce a putut simti marele OM candva-atunci cand si-a aruncat privirea peste noi intr-un cerc ce a cuprins totul.Durerea ranilor interioare probabil ca a fost atat de puternica incat nu a mai putut curge dacat toleranta,dragoste si enorm de multa mila.


ALTA ZI-ACELASI IAD
Cine nu a pretuit lumina cazuta din frunze si zborul de pasari-nu a stiut niciodata ce gust are licoarea din potirul magic al curcubeului.
Intr-o buna zi oglinzile vor fi inlocuite sau distruse complet....fara nici o sansa de deformare sau narcisism.
Singura oglinda care iti va arata cine esti...va fi oglinda divina in care in care interiorul tau complet dezbracat,expus fara rusine se va putea autoevalua.

ACEEASI ZI

Floare de cires tarziu ascunsa in lemnul prelucrat pentru mobila pe care cineva se va tolani pisiceste complet indiferent.

4 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Vorbele tale miros puternic a durere fara leac, parca Romania ar fi luat-o la picior si alearga , alearga spre dezastru.Cred ca alearga de multa vreme, dar nu am sesizat noi.
Din nefericire e tare dureros de adevarat tot ce ai scris tu si parerea mea este ca nu se va schimba nimic in mai bine, caci ar insemna ca, aceasta Carte a Cartilor e o minciuna. Dar tot ce am citit in ea se implineste punct cu punct. Rautatea si lacomia omului vor duce Terra la dezastru iminent.
Hai , te rog nu mai fi trista aduna-ti gandurile bune si fa-ti locsor de odihna din ele. Noapte buna Stefy!Te imbratisez cu mare drag!

nakudo spunea...

da am simtit multa durere si nu are legatura cu tata...nu am capacitatea sa inteleg cum poti trece pe langa oameni indiferent si mai detasat decat daca ai interactiona cu obiecte...am avut senzatia ca efectiv mi se rupe sufletul in bucati...raportat la crestinism sant ingrozita cata durere a putut simti IISUS...si cata sfasiere interioara ii inducem prin tot ceea ce facem...si am ganduri bune...dar sant sincera...ca noi doua tare mult pret punem pe adevar...ca rautate ;UNEORI MI-AS FI DORIT PE PAMANT SA NU EXISTE OAMENI NICIODATA...I-AM VAZUT CA PE NEOPLASMUL LUI TAICA MIU...va sarut si va astept oricand virtual si fizic...a...imi aduc aminte de un vers din cantarile de slava neoprotestanta;o,Doamne mare cand privesc eu lumea ce ai creat-o prin al tau cuvant...

Bejenaru Gabriela spunea...

ai foarte multa dreptate in ceea ce ai scris,hai capul sus ca si maine va fii o zi

nakudo spunea...

multumesc,gabriela...ma ingrozeste ca am dreptate...ar fi fost minunat sa nu am