luni, 31 martie 2014

Uneori esti tentat sa intelegi mai mult si sa diseci totul in mii de bucati sa pari un mare filozof,un geniu.De ce?Dintr-o mare lasitate sau frustrare.Pentru ca vrei ca cei din jur sa ti se inchine,sa te adore,sa-ti recunoasca suprematia.Bineinteles ca pericolul asa zisei inteligente este dobitocia.De ce?Pentru ca tot intrebandu-te mereu zeci de mii de rahaturi ai sa uiti sa traiesti,sa simti,sa-ti pui inima in palmele cuiva si cineva sa aiba atata incredere incat sa-si deschida sufletul si sa incepi sa construiesti o coloana a infinitului spre cer.Pericolul reprezentat de falsul intelectual si cult este ca de cele mai multe ori e snob.Ca atunci cand ai vrea doar sa te asculte sau pur si simplu sa te imbratiseze pentru a simti caldura umana el iti va tine prelegeri de filosofie si iti va vara sub nas zeci de citate din alti frustrati si framantati care ne-au ramas drept repere in istorie.Nu zic ca a gandi e rau.Asa cum nu zic ca a avea cultura e rau.Zic doar ca multi dintre cei ce vor sa se traga de barba cu Divinitatea sunt niste oameni goi,incapabili de a oferi un zambet sau o mana care sa te sustina si au atata mandrie incat si Narcis ar muri de invidie.
Tentatia de a intelege tot este inutila fara batai cardiace,fara ati  urma instinctul,fara a plange cu cel de alaturi si fara a avea puterea de a zambi cand cel de alaturi se bucura.Falsii intelectuali si culti nu-si asuma riscuri,nu vor sa para ridicoli sau slabi.Nu vor sa para umani.Admira picturile lui Picasso si fac abstractie de valurile de femei care l-au inspirat si iubit pana la sacrificiu.Toate trairile,toate durerile,framantarile sunt pe panze.Dar falsul intelectual nu va atinge punctul asa
Respect omul-om,care poate simti,care stie ca cel de alaturi are un suflet,o inima in care aduna dureri si bucurii,respecta si incalca reguli,cade si se ridica dar e viu.Poate trai,poate crea,transmite rotatia universului si a vietii.La ce va folosesc cartile,zecile de limbi straine,averile,dogmele daca nu puteti simti?Daca inima s-a atrofiat.Daca nimic viu nu curge in voi.
Zic sa va pregatesc banutul de pus pe ochi si gura,pentru trecerea stiksului.Promit ca vin cu barca sa va trec.
Cat ma injurati in gand sau cu voce tare ma duc sa-mi iau medicamentele.Sa nu ma decompensez si sa fac o criza.Apoi revin.Barca e acolo.Poate doar nu o vedeti.

6 comentarii:

Cristake1974 spunea...

Ce crudelă eşti.
Da' parcă îi zice Stix sau, mai anglicizat, Styx. Şi dacă tot ai pomenit de aşa ceva, să îţi zic următoarea parabolă. Din trecut, deci reală.

Teteristul Ştefăniţă s-a dus la chioşcul unităţii să îşi ia ceva, s-a nimerit a fi o pungă de sticks. Venind înapoi în boscheţi, la noi, care făceam instrucţie de şeptică, a desfăcut punga şi ne-a zis, ca un adevărat camarad ce se afla: "Luaţi, bă! Luaţi de vă uitaţi!"

Iată vasăzică, aşa cum şi ideea postării tale spune, o grisină în gure face cât ciunsprezece cărţi de bucate. Ba mai abitir!

nakudo spunea...

da,blea,sticks-un fel de grisina dupa ce a tinut o cura de slabire si a flotari zilnic.la crudela,,opservezi"lord Cristake ca in compensare la decompensare pusai una bucata video sus cu muieri si barbati,,care pot fi cititi si metaforizati":-)

Anonim spunea...

Misto schimb de replici.Trebuia sa pui ghilimele la sticks.Sa se inteleaga ca e ironie.

nakudo spunea...

nu trebuia nimic.Cristake stie,santem prieteni buni,ne permitem.da misto replici...sa ne cunosti si sa vezi de misto,haiosi,frumosi,inteligenti santem...cu totul speciali...avem si certificat...ca logic avem si nevoi speciale...am specificat sus in antet..a se citi printre randuri sau macar i-ati o vesta cand inoti nu vreau sa fiu responsabila de inecul tau cu propriul scuipat ce-ti vine la furca acum.

elena marin-alexe spunea...

Replica ...precum săgeata...atinge ţinta doar când arcul este încordat...şi mâna sigură- :) :)
O zi frumoasă la voi , ieşenilor, dragilor, că aici plouă răstit...

nakudo spunea...

Macar atat doamna Elena,cred ca transmit pentru unii,,miros de corectie"da au sinusurile astupate pentru rahatelul lor.ha-ha.aici a nins ieri cu miros de Islanda si tendinte de a deveni toti blonzi,va pup.