joi, 19 martie 2009

FEMEIA


MOTTO:"Ceea ce cauti in altii sau in afara ta se afla ,pe masura intelesului tau,in interiorul tau,ratacitorule"----"nu a fost,nu va fi niciodata,nici ieri,nici acum,nici maine,alta avere decat femeia..."(Shaktisangama-TANTRA,2,52) Se spune ca o femeie virtuoasa are o cununa pe cap,iar daca face de rusine menirea sa de femeie,aceasta dispare.In folclorul nostru popular se spune ca cel ce face sa sufere o femeie -e ca si cum ar darama o biserica.Pe de alta parte femeia este privita ca o zeita a fecunditatii,datorita pantecului care zamisleste viata.Plina de mistere -necunoscuta in totalitate nici pana astazi-femeia este asociata cu misticismul si raspunsul la cautari(intrebari). O paralela interesanta este facuta intre organul sexual al femeii si ideea de pestera.Grota,pestera,gaura-fiind cele care ascund de multe ori, comori de mult ingropate.

Magi ai iubirii si care sadesc starea de indragostit-tot in folclorul nostru se spune ca cine vrea sa dobandeasca gingasie,intuitie,multa sensibilitate-trebuie sa poarte argint,metal asociat lunii,cea care ne magnetizeaza feminin.

"A fi indragostit" inseamna a trai o stare de euforie ,de vis.

Starea de indragostit presupune,mai ales nevoia unei persoana de a deveni prin unire cu o alta,un tot puternic si indistructibil.Aceasta idee este intalnita si in filozofia chinezeasca,prin principiul YIN-YANG.


In cartile de tarot exista o arcana mare denumita chiar:Indragostitii,care reprezinta un tanar descult,in fata a doua femei:una tanara si inocenta si alta matura si experimentata.Deasupra lui se afla un cupidon cu arcuri si sageti.Faptul ca este descult arata ca barbatul este vulnerabil,iar figura vorbeste despre cumpana in care se afla:trebuie sa aleaga intre doua femei,care simbolizeaza doua drumuri incrucisate.

Arcana mai simbolizeaza ezitarea si dorinta de spirit analitic.Ideea este ca indiferent ce cale va alege tanarul ,o va regreta pe cealalta.

Astfel,arcana indeamna la necesitatea increderii in propria persoana...

material documentat din:DOAMNA SOFIA

2 comentarii:

Kaiso spunea...

nu pot decat sa imi amintesc de eliade care vorbea de femeie ca fiind spatiul de realizare a pujei mistice ...fiind ea insasi altarul sacru de savarsire a sacrificiului vedic etern...ce poate rupe lumea din lantul samsarei

nakudo spunea...

il simt asa de viu pe nichita...e acolo in femeia din mine...