luni, 24 august 2009

IESIREA DIN MATRIX


-sau capat de linie sau cum vreti voi sa-i spuneti.Intr-o lume care se duce galopant la vale,mocirla,declin-din nou cum vreti voi astia care mai aveti orgasm intelectual nu ailalti,descoperi la un moment dat ca irosesti mult timp lingandu-ti ranile sau facand tot ce e in tine public...timp care in mod normal ai putea sa-l folosesti altfel.Adica actionand,luand decizii...facand ceva.
De ce blogul?
Pentru ca blogul este o buna masca pentru cei ce vor sa para altceva decat sant,pentru cei ce vor sa promoveze ceva,pentru cei ce au nevoie de recunoastere sau osanale sau pentru ca pur si simplu e strigatul de ajutor a cuiva.
De la arta,istorie...metafizica...de la sex la eros si iubire cristica...intr-o lume de frustati si ipocriti.
Recunoscand ca blogul a fost facut in ideea cunoasterii altora care au si ei colivia de turturele...spun..i-am gasit si-mi place sa cred ca-mi sant prieteni.
Dar...
Dar restul idiotilor care vor sa para cool si intelectuali....va recomand viata-scoala de baza si sa incercati sa realizati in vagile conexiuni neuronale ca nimeni nu e centrul universului.
Intre timp copiii sant maltratati in continuare...nu au cu ce merge la scoala...mor pe capete de leucemie ca statul n-are fonduri(concediul in caraibe costa),oameni care ar fi putut sa schimbe ceva...spala vase sau wc-uri inalte tari,generatia matura viseaza la eleva de cl a 8-a sau partide de sex beton.Arta e manjita cu rahat,cultura e redusa...la cultura ciupercilor...generatia tanara nu are unde munci...rugaciosii salveaza lumea prin rugaciune...altii leviteaza...dar nu-si rupe nimeni bucata de paine sa o imparta cu altul.
Intre timp se mai sinucid doi trei prieteni de-ai mei...doua trei femei fug de acasa ca le bate barbatul,noi intotam in indiferenta si mari enigme la care avem convulsii emotionale-in acelasi rahat.
Poate macar o parte si fac si nu dau doar din melita pe un blog despre incalzirea blobala,iubire,toleranta,frumos,pana va inchideti gura ramasa deschisa ma duc sa-mi fac un tatuaj...sa fi-ti iubiti si serviti dupa inima.

14 comentarii:

life spunea...

blog..blog..blogul tau e minunat..dar ce mai?.......tu esti minunata

Anckhiy spunea...

pana si viata si scoala de baza are alesii ei se pare, iar idiotii si ignorantii nu au ce cauta in ea, e clar!
Deja e prea adanc infipt in noi cultul imposibilitatii si cred ca de-asta multi cedeaza in fata vietii, spunandu-si ca ei nu se pot adapta prezentului, ajungand astfel sa plece dintre noi prea devreme si prea inuman!

O lume cu multe intrebari, uneori fara raspunsuri, cum bine spui...

Cristian Lisandru spunea...

Nu cred că există o ieşire din Matrix. Cred că m-am obişnuit cu Matrixul meu...

Ana Gabriela spunea...

stii draga nakudo...ai atins exact ignoranat din ziua de azi si tare ma tem ca trebuie sa recunosc ca prostia inca nu doare!!!...de obicei blogul e o scapare din lumea reala un loc in care ne putem plange si putem gasi sprijin...dar nu esti singura care se teme ca odata si odata pana si blogosfera va fi invadata de idioti...

Carmen Gigartu spunea...

Felicitari!Esti un adevarat inger al intelepciunii si al iubirii.Ai dreptate,"nimeni nu este centrul universului" si "viata este scoala de baza".
Nu cred in superioritatea,inferioritatea sau egalitatea oamenilor.Cred ca fiecare om este unic in felul sau.Fiecare om are un suflet care este important si pe care Creatorul il iubeste indiferent de rasa,sex sau religie.
Sa nu uitam ca la inceput a fost Cuvantul.
Daca cuvintele pe care noi le semanam pe bloguri ar avea un scop nobil,poate ar incolti,ar creste si ar da roade.Daca ar exista o unitate de vederi si toti ar privi intr-o directie,ar avea acelasi scop poate asa am reusi sa evadam din Matrix.Oamenii ca tine,care au ajuns la un nivel spiritual destul de ridicat, daca ar ajuta prin scrierile lor la constientizarea celorlalti, atunci cred ca s-ar putea schimba ceva.Stiu ca sunt o idealista si asa o sa mor...dar inca mai cred in frumusetea Omului adevarat.Cred ca putem face multe lucruri daca vrem.Stiu ca El ne iubeste ....Sa nu uitam putera extraordinara a gandului si a iubirii...

nakudo spunea...

doamne ce minunata sant life...hi-hi

nakudo spunea...

draga anchhiy-tata zice ca e o mare curva si nu avem dreptul sa catalogam oamenii dupa aparente...ca ce e in sufletul omului e sfant...crezi ca daca prietenul meu...unul dintre ei s-a sinucis la 2 noaptea e vina neadaptarii?nu..nu...sa nu fim ipocriti si a ta si a mea si a celorlalti...pe cuvant...cand o sa te doara durerea celorlati...inseamna ca intradevar simti

nakudo spunea...

draga cristian-cred ca iesirea din matrix presupune efort si riscuri...oare nu e mai simplu sa fim egoisti si neintelesi?iarta-ma daca te-am ranit...mi-ar place sa fiu ipocrita as trai bine

nakudo spunea...

daca ai sti raza cata ipocrizie infantila e in noi...n-ai mai simti sa scrii despre gustul culorilor...dar tu esti la inceput si minunata...te rog sa nu te schimbi...sa nu-i lasi pe altii sa te schimbe...si sa fi-i sincera....imi placi omule...frumos

nakudo spunea...

nici eu nu cred draga carmen...dar marele orgoliu ne face sa ne arogam uneori drepturi de justitiar...noroc cu bloguri ca al tau si al altora...si asa este...dumnezeu rade cu lacrimi de infatilitatea noastra...el doar ne iubeste...nu te triaza dupa inaltime...culoare...defecte...te imbratisez

Nicolae Anca spunea...

eu cred ca pe toti ne doare durerea celuilalt, doar ca cei mai rai, nu isi arata latura sensibila... sunt prea interesati de ei si succesul lor prin orice mijloace!

Sinuciderea e o tema cu foarte multe orizonturi de discutie, e pacat sa vedem ca nu pot avea parte de o inmormantare demna... ce ii determina, nu putem stii, trebuie doar sa invatam sa ducem povestea lor mai departe pentru ca ceilalti sa nu procedeze la fel.

E prea urata lumea in care traim, stiu... dar cum spunea Corina Chiriac "M-am luptat o viata intreaga sa imi inving melancolia!" Uneori mai bine, alteori mai putin!

Carmen Gigartu spunea...

Chiar daca sunt doar un fir de praf ratacit si prins in capcana acestei lumi materiale, a mea micime stie sa recunoasca si sa se plece in fata oamenilor adevarati,oameni care prin scrierile lor incanta simturile si sufletul.Pe acesti oameni deosebiti i-am cunoscut in ultimile saptamani prin intermediul scrierilor lor.Acestia sunt:
MMary- un luceafar al iubirii divine
Pr.Constantin Lupu Marinei- un izvor de intelepciune
Pr.Cazacu Gheorghe- un astru calauzitor
Pr.Gheorghe-o lumina care ne indreapta spre Adevar
Geanina Codita - o stea a versului
Nakudo- un inger al dragostei de frumos
Kis- un mesager al intelepciunii
Acelasi- un ganditor indragostit de Creator
Mariana -o stea plina de dor,de frumos
Dardinar-o stea calatoare cu o inima mare
Cora-un suflet de lumina
Cristian-un cautator al adevarului
Nastase Catalin-un cantaret al vietii
Vasile Andreica -un cautator de lumina
Simion Cristian-un cantaret al vietii si al rationalismului.
Monica Daniela -o adevarata luptatoare a Luminii
Flavius Obeada-un cercetator al vietii insetat de adevar.
Kolping Oituz- o stea a iubirii de oameni
Compadvice-un cantaret al iubirii
Azi gandul meu se indreapta spre sufletele pline de lumina ale acestor oamneni si chiar daca nu am talent in a scrie versuri ,totusi am sa incerc sa criu cu inima pentru ei.

Voi stele ce straluciti
pe cerul vietii si faceti fericiti
pe cei ce va citesc,
care indata va indragesc.
Voi ce ma-nvatati ce-i iubirea
dragostea si fericirea,
va multumesc ca existati,
din ale voastre suflete curate cantati
si lumina imprastiati.
Eu vin la fiecare
sa culeg cate o floare,
din gradina voastra minunata
si o sadesc la mine in vatra.
Cate un margaritar de la voi culeg
si cu o salba intreaga ma aleg.
Adun luminitele voastre pline de splendori
si le asez in sufletul meu,ca pe adevarate comori.
Si-mi impodobesc inima cu diamante luminoase
din scrierile voastre frumoase.
Voi scanteiute imprastiati
si cu dragoste le dati,
oricarui suflet curat
ce vrea sa devina om adevarat.
Voi lumini cantatoare
ce aveti in suflete iubiri arzatoare,
cantand si semanand neincetat
dragostea si iubirea,
intr-o zi veti culege nemurirea.

nakudo spunea...

asa este anchyi...

nakudo spunea...

divinitatea sa te tina in palma sa draga carmen..multumesc din suflet pentru tot...carmen-o flcara care arde atat de puternic incat..unii sant orbiti...te imbratisezam reinstalat windosow....de asta nu am fost aici..pupici cu dieri de ingeri..