miercuri, 5 august 2009

PLOAIE


PRIMA AVERSA
Sora mea de lumina a venit azi acasa...cu ea aduce aroma de mici tibetani si ochi larg deschisi spre lumina.Mi-a daruit o felie de soare pe care eu am invatat-o cu mainile ude.Era atata caldura in ea...incat amanta a venit sa-mi stinga setea cu un zambet.Cineva a sfasiat o felie de suflet,amanta plange trista si pierduta.O primesc pe inima mea si dormim impreuna,e calda si om si imi place....ea vede inima mea ca pe un fluture cu aripile larg deschise ce-o imbata de zbor.
Si din nou imi pare rau ca sant om.
A DOUA AVERSA
Am fost in stare de robie fecunda,ferecata cu lanturi si cantec.Cineva a simtit ca mi-o aripa franta si cu un suras bland a lipit-o inapoi.
In starea de robie stapanul vine la fiecare cinci minute si-ti imputa ca poti fi om,iti da doza de apa salcie si-ti fura durerile,iti striveste inima in palme si-ti lasa ochii goi fara lacrimi.
In starea de robie jumatatea ta e vanata cu filozofii ieftine si promisiuni de libertate...care va fi maine.Iti este dat nectar si ambrozie,esti imparat cu straie de matase si stapanul iti unge picioarele cu smirna si aloe.Arde tamaie scumpa pentru tine si-ti canta cantece de leagan.
Iti daruie lichidul amniotic si te lasa sa stai ghemuit aparent in siguranta.
In starea de robie uiti sa fi-i om,uiti mirosul celui ce te iubeste si bratele in care te tin-n vazduh...nu gusti din rabdarea ce ti-o daruie zi de zi...ca si cum te-ar amplasa atemporal.Uiti rasul si buzele calde si uiti tot ce-ti vorbesc culorile ochilor sai.
In starea de robie ce nu-ti da voie sa te simti Om..zeii sant asternutul tau...inorogi si zane te-mbata de galben si oscilatii fizice neintelese.
INGERUL MEU PAMANTEAN a venit dupa miezul noptii,obosit si baut...cu miros de trabuc si ulei de motor,trezindu-ma calm.Am simtit caldura de suflet uman si am putut sa zbor sa-mi vanez cu sageti de ratiune...orice iluzie netraita.
INGERUL MEU PAMANTEAN...nu vine ca ceilalti ingeri gata sa ta sacaie si sa-ti impute ceva,el vine nebarbierit si barbar si-mi radaruieste zambete portocalii de copii.

10 comentarii:

Ana Gabriela spunea...

deloc barbar...mai degraba incantator...incantator...superb...superb:D...din nou ma uimesti scumpa nakudo...dar deja a devenit obisnuinta nu???:D te imbratisez cu drag

nakudo spunea...

atata vreme ca o sa fiu capabila sa traiesc si sa simt si sa gandesc..probabil ca o sa ma uimesc si pe mine..cu tot ceea ce fac...mi-a placut initiativa care ai avut-o pe blogul tau si-mi place sa vad ce om frumos esti...si de abia ifloresti...cu drag..iti intorc imbratisarea..calda..calda

Tarzan spunea...

Nu e inger, te inseli.Ma sperie sa te stiu la dispozitia nebarbieritului, dar, ce-i drept, nu e treaba mea.M-am bagat aici ca musca.Zbor ...

nakudo spunea...

cine zice ca-s dispozitia nebarbieritului?te-am invatat ce sa faci cand te sperii...asa ma rasplatesti pentru mutatul sfinxului?zbor line si priveste in fata..sa nu dai cu capul de geam...unele lucruri nu pot fi intelese din prima...si tocmai tu kenziro...care-i dai cu carnati,gaini si aratura pe camp

Tarzan spunea...

Sfinxul e in curte.Nemutat.Ultima trecere. Cu bine !

nakudo spunea...

e mutat si ras mutat uita-te mai bine..as veni in zbor sa te fac sa vezi..da am matura defecta..te imbratisez

White Tara spunea...

io zic mai degraba ca "nebarbieritul" e un ne-pamantean in costum uman la un carnaval galactic

nakudo spunea...

corect draga mea si tu stii ca nebarbieritului ii pasa...si ce se amuza de marele carnaval..bine ai revenit..white tara

Cristian Lisandru spunea...

Am fost surprins nu de text - fiindcă tu scrii foarte bine - ci de fotografie... Ce coincidenţă...

nakudo spunea...

nu e o coincidenta..Cristian..si eu citind ce ai postat am ramas cu gura pana la pamant..dar nu-ti pot explica ca ar suna nebunesc..daca va vrea o va face aquavarius...sau poate paul gabor a inceput sa aiba si el cucuvele...hi-hisa fi-i liber si demn in tot ce faci ca spiritul ce ti l-ai invocat de protectie..vultur sa fi-i..soim..