sâmbătă, 19 septembrie 2009

FIINTA UNIVERSALA


Omul adevarat nu cunoaste ceea ce omul normal numeste iubire.Acel,eu,care se opune universalului si se deosebeste fundamental de acest universal nu exista.EU si celalalt-sau orice alt obiecy.Acest lucru este simtit constant,intens si definitiv de Omul Adevarat.Daca se exprima prin eu si se ingrijeste in cea mai mare parte a timpului de activitatile acestui eu inainte de orice,este fara indoiala pentru ca,ivire a Constiintei cosmice intr-un punct al cosmosului numit individ-eu,el trebuie sa fie altfel din motive de eficienta.
Astfel a iubi la nebunie o alta fiinta omeneasca este ceva absurd...nu exista alta fiinta decat;MARELE UNIVERSAL.Iubind nemasurat o fiinta relativa,aparenta,in fond iubim acest eu,este vorba de cultul eului.
La nivel pragmatic,putem subscrie desigur la ceea ce numim in mod obisnuit iubire,adica sa acordam cuiva o atentie deosebita.Este perfect logic pentru un om sa acorde mai multa atentie mainilor decat barbii de exemplu.Este la fel de logic sa acordam o atentie deosebita persoanelor cu care ne potrivim,fara a uita insa urmatoarea axioma:maini,picioare,par si cap exista numai in raport cu corpul.
In cazul nostru,orice pornire de a rosti cuvantul iubire trebuie stapanita,caci prea multe nerozii au fost rostite pana acum in numele ei.N-a fost vorba,adeseori,decat de afabulatie si reverie a Egoului.Noi,oamenii,santem delesatori,incat cautam sa ne petrecem timpul si il risipim numai ca sa ne jucam.
In majoritatea cazurilor,e usor de constat ca un individ care vorbeste mereu despre iubire,cinste,justitie si integritate este foarte rar cinstit,drept si integru.Pe de alta parte,cand cineva vorbeste mereu despre iubire,fie avem in fata unul din numeroasele avataruri ale lui Tartuffe,fie avem de-a face cu un utopic,la urma urmelor foarte seducator,dar incontestabil de putin eficient,tinand cont ca de mii de ani de cand exista specia lui,nu poate fi deloc vorba de o ameliorare in acest domeniu.Iubire sctrigau misionarii in America in urma conchistadorilor.
O veche maxima japoneza spune asa:,,Cand cineva iti spune ca-i esti drag,mai cu seama nu lasa ciomagul din mana."

sinteza din charles antoni
aceasta sinteza nu este un atac asupra nimanui...ci doar cu titlul de informatie

11 comentarii:

Anonim spunea...

Nu suport jobenele si reflexiile oglinzii. Penele de gasca ma fac se devin agresiv. Insa trepidez tragic la vederea unor sani intempestivi...

nakudo spunea...

poate esti alergic draga paul..la puf si pene..sa nu ma intrebi de gaz sarin..stii ca mie imi place nuditatea interioara si exterioara....sa se vada tot...ii dau jos penele pentru tine...

DoarATAT spunea...

Buna seara !
~
la 19.09.2009.6~21:42
~
Am deschis usa SI ... era sa cad din cauza MACIUCII, Ciomagului, Batei, Pumnului in gura ... cu care m-ai primit :
:
"fa o criza neuronala" !
care m-a lovit in moalele capului, de ma stradui acum SA-MI aduc aminte ... ce vroiam sa-ti spun.
De fapt ... cred ca nici n-ar mai trebui sa ma obosesc !
N-am cui ... las pe altul sa TE SALVEZE !
~
Incep sa-mi revin, dar foarte oe scurt totusi ... mi-am pierdut neuronii, am baut o cana de apa ... si acum functionez DIN energia continuta.
Deci:
--in ordine aleatoare--
@ ai o patura taaare ingusta, sau prea putin LATA, sau amandoua ,
@ cel mai simplu ar fi sa spui chiar Dumnezeu, dar trebuie sa ai neaparat "o licenta personala",
@ imaginea si articolul sunt ca "nuca in perete", sau "musca-n ciorba",
@ am rabdat pana la sfarsitul articolului, desi ERA sa NU termin nici prima propozitie ! Tu te auzi:
"Omul adevarat nu cunoaste ceea ce omul normal numeste iubire." !? Nu cumva este valabila si reciproca ... prin Extensie (a nu citi Extinctie !) ?.
~
Sigur "te-am pierdut" de clienta la "blogareala excenge" !
Totusi, incerc sa dreg busuiocul :
** Daca "facem" referire la "eu" si "altEu" si alte "egouri", o sa-ti vina si tie randul sa intelegi ca , de fapt :
a) ce spun eu iti apartine
b) ce spui tu imi apartine
c) a) si b) sunt valabile si impreuna
d) a) si b) "sunt doar iluzii
e) noi toti suntem UNUL, in diferite faza de "dezvoltare", sau, daca preferi, de "manifestare"
** Nici un "Eu" nu poate fi "obiect", poate doar daca A FOST "CIP-at", dar atunci devine O LEGUMA .
** ... bun, nu mai insist ... ai "ajuns" in COSMOS, si ai uitat sa te mai dai jos ... dintre STELE !
"Per aspera ad astra" !
** Constat ca "ai un clont, COLT, corn" impotriva Mantuitorului:
:
"Iubeste-ti aproapele
Ca pe tine insuti !"
~
Dar deja sunt in "criza de timp", iar mi-e "sete", in lipsa de neuroni ... riscand SA DEVIN DELASATOR !
~
Primeste te rog formulele mele de salut :
* Te Iubesc !
* Va Iubesc !
* Fie-mi Doamne dupa Voia TA !
* Fie-ne Doamne dupa Voia TA !
* Amin.
* BineTze !
~
la 19.09.2009.6 ~ 22:24(22:31)
~,

DoarATAT spunea...

Da !
A durut, durat, deraiat:
cca. 3/4 de ORA !
~
Suntem "prieteni", nuuu !!
~
BineTze !
~
Stai calma !
Dusul ... imi apartine de fapt !
:
(din "perlele" mele:)
"Ceea ce vad la altul, mie-mi ESTE manusa !"
Caci ... in rest, eu sunt un tip sincer. Nu imi place nici sa "perii", nici sa fiu "periat"
~
la 22:39
~,

DoarATAT spunea...

http://abisurilemele.blogspot.com/
2009/09/ramas-fara-neuron.html
Cu totala sinceritate !
Am pastrat "anonimatul".
~
Prevad ca : ... dar lasa, TOTUL nu-i decat o blogareala !

DoarATAT spunea...

Am pastrat legatura pe "BLA ... BLA ... BLA", pe lista de bloguri.
~
Iti doresc un final de saptamana ... "odihnitor" !
~
Nu baga in seama !
Totul ... trece !
~,

nakudo spunea...

doar atat bine ai venit..ai consumat tot netul...si mi-ai facut o postare in postare..apreciez sinceritatea asa cum urasc sa ma explic...apreciez gestul de a ma salva..par oita pierduta nu?unele lucruri se numesc arta...ca cea fotografica...arta este si corpul uman...ce ai citit sus e o sinteza care nu e musai sa o iei de buna...pentru ca sant ideile cuiva....adica stii e o carte scrisa mai pe romaneste..eu sant artist ..de asta am si rugat sa ramana cei care vor sa ramana..nu ma poti salva in alta ordine de idei..pentru ca asta face doar IISUS si mi-ar place sa cred ca nu esti atat de ingust incat sa te substitui lui...si asa este te asigur ca asta e doar un blog..iar pe strada nu umblu in curul gol...cu toate ca si cei ca tine ar fi incantati sa se uite la femei ca cea din fotografia retro care are povestea ei...nu-ti intoxica creierul cu scierile mele prea realiste,metaforice etc...CAT DESPRE relatia cu Dumnezeu..iti zic doar El insusi cunoaste adevarul despre noi...sa ma ierti ca nu-mi pun un sac de cenusa in cap...

Bejenaru Gabriela spunea...

Noi,oamenii,santem delesatori,incat cautam sa ne petrecem timpul si il risipim numai ca sa ne jucam.aceasta este fraza care mi-a placut,din cuvantul iubire scrii pagini intregi si uni tot nu inteleg ce vroia sa spui tu nakudo.am citit si cateva comentari care m-au bulversat,fiecare cu viata lui personala,nimeni nu te obliga sa comentezi daca nu vrei.nu am sa inteleg niciodata pe uni oameni care ii critica si ii judeca pe ceilalti dar nu se uita mai intai la ei.o duminica placuta si te imbratisez cu drag.

nakudo spunea...

daca ai sti gabriela..cum ne jucam..si cum le permitem altora sa se joaca cu sufletul nostru...partea misto este ca pe cuvant..te simti ranit..suferi..dar oameni ca tine si altii tot iubesc..tot daruies..tot isi pastreaza speranta si inocenta...unii cred ca detin adevarul absolut si ca poti judeca un om dupa un blog...omul e un intreg univers...toti gresim...eu sant mai ingaduitoare...o duminica placuta si tie cu mult drag..om frumos ...-te imbratisam gabriela

DoarATAT spunea...

Imi cer iertare, lui nakudo, in primul rand, apoi ... celorlalti comentatori !
Crede-ma ca altceva doream sa-ti spun, fara sa "perii", dar acum "suflu si'n iaurt", de cand sunt "clonat via Italia" . Iti repet:
:
* Ceea ce VAD la altii
..mie-mi ESTE manusa !
~
Eu insumi LUPT cu mine ... sa-I fac loc lui Iisus in inima mea !
O zbatere ce dureaza de ... 20 de ani ! Pana la "Revolutie" am fost ateu ......... si gata ! Aici intrand, vorbim de-ale tale, NU de ale mele !
~
Fie-mi Doamne dupa Voia TA !
Amin.
~
la 21.09.2009.1~1:59
~,

nakudo spunea...

doar atat nu sant ateu..doar ca blogul meu nu se doreste un blog religios...e un blog despre viata..cu greseli..urcusuri..slabiciuni,realizari..cu bune si rele...cu intuneric si lumina...cum sant toti oamenii..a avea viata cu dumnezeu nu inseamna sa fii un sfant..tot greseti si tot cazi si tot ai zile in care esti depresiv...acelasi respect il am si pentru musulman..si pentru cultul mozaic..etc..exista liberul arbitru..un dar lasat de divinitate...nu e un blog de polemici..asa cum nu e de politica...respect tot ce faci si esti oricand bine venit..o zi minunata iti doresc