sâmbătă, 26 septembrie 2009

ILUZII-REALITATI-SIMPLE PERCEPTII


Coborand adanc in tine,nu totdeauna gasesti paradisul.Esti inhamat la proba de foc in care trebuie sa-ti infrunti cele mai negre cotloane,unde te lupti cu proprii tai de moni pe care ia-i avut sau creat in timp.
Uneori ai vrea sa lasi totul uitat si sa crezi ca aceste lucruri nu exista si-n tine ci doar in altii...sant suficiente cateva vorbe,aberatii,portita prin care cineva poate ajunge la ele si...rabufnesc.Comunicarea poate fi doar o iluzie,sa intelegi din comunicarea verbala sau scrisa doar ceea ce doresti tu sa intelegi sa-ti astupi carentele din tine.Daca la celalalt capat al comunicarii va fi cineva mai siret,iti va da iluzia ca ce a transmis e real si chiar a pus ce avea-i nevoie.Realitatea e perceputa deformat si tu nu stii asta.Crezi atat de puternic intr-o realitate nereala incat induci si celor din jur cu care interactionezi propria ta perceptie.
Iti poti dori cu disperare ca de cealalta parte a baricadei sa fie cineva cu totul special,incat,ii creezi acest chip,i-l impui,starnesti inclusiv curiozitatea de pisica a celor din jur care te urmeaza orbeste,ferm convinsi ca acolo gasesc taine nedezlegate...un cufar cu minuni.
Nimeni nu intelege ca e doar un joc de iluzii si false perceptii...chiar si prietenii cei mai buni sant complet debusolati dar merg si verifica ascunzandu-se de tine,sa vada ce ai gasit,se simt cumva tradati.
Ne facem propriile noastre perceptii intr-o iluzie de intelegere corecta a vietii.
Iluziile vorbelor si cuvintelor scrise pot fi atat de puternice incat chiar sa te faca sa suferi...sa te raneasca...sa-i raneasca pe altii.
Perceptiile sant intotdeauna personale si nu general valabile si aplicabile si celor din jur...asa ca de multe ori corectul meu de a intelege va fi complet incorect pentru altul.
Viata in sine e un mare joc de iluzii optice,rationale si emotionale.
Dar noua oamenilor ne plac teribil povestile in dorinta de regasire a protectiei oferita de inocenta...incat orice am inventa cineva se va bucura si trai iluzia creata de tine.

6 comentarii:

Andrei Răduţu spunea...

Realist mod de a privi lucrurile...frumos descris:)...o seara buna:)

elena marin-alexe spunea...

Perceptiile sant intotdeauna personale si nu general valabile si aplicabile si celor din jur...asa ca de multe ori corectul meu de a intelege va fi complet incorect pentru altul.
De acord cu tine aici, insa doar partial deoarece incorectul pt. altul poate fi total eronat datorat multor speculatii, dispretului profund, ignorantei, ideilor preconcepute, sau fanatismului.
Na ca ti-am zis....
O noapte cu liniste de rai , iti doresc din suflet! Te pup frumoaso!

nakudo spunea...

rappa ru..o sa ne obisnuim cu ce scrie fiecare din noi..multumesc...o seara mirifica sa ai si spor la aberat pe tema de maine

nakudo spunea...

sant si pe mess..draga doamna elena..super corecta intelegere a postarii mele...am ras cu little red si zic..mai cred ca n-o sa priceapa nimeni nimic...multumesc pentru tot ceea ce santeti..o seara minunata ...va sun maine..poop

Ana Gabriela spunea...

grozava dezbatere:D

"Coborand adanc in tine,nu totdeauna gasesti paradisul.Esti inhamat la proba de foc in care trebuie sa-ti infrunti cele mai negre cotloane,unde te lupti cu proprii tai de moni pe care ia-i avut sau creat in timp."
cat se poate de real...tabloul interiorului nu va fi niciodata alb...ci colorat cu mii de iluzii, perceptii, vise s.a....

"Perceptiile sant intotdeauna personale si nu general valabile si aplicabile si celor din jur...asa ca de multe ori corectul meu de a intelege va fi complet incorect pentru altul." ador partea asta...pe care o traiesc mai mereu...nu intotdeauna punctul meu de vedere este compatibil cu al celor din jur si din aceasta cauza ei spun ca eu am gresit, se pare ca tot ceea ce eu cred ca e corect, in opinia lor e incorect...

mi-a placut mult sinteza nakudo...esti geniala:*

nakudo spunea...

sa le zici si la altii draga raza..ca ei zic ca-s doar nebuna de legat...hi-hi