sâmbătă, 12 septembrie 2009

TRAITE


Cand zmeii uita sa zboare peste taramuri bantuite de spirite de care lumea se teme-e semn ca imbatranesc sau ca povestile inceteaza sa mai existe.Ii strangi aripile pe langa trup si i le uzi cu lacrimi de copil ca ele sa nu se usuce,ii dai gust de miere si placinta coapta in cuptor de tara ierbit si leganat de tremur lin de salcie.
Apoi ii pui picioarele in apa serpuita de Milcov care curge mult verde si taram de poveste.
Ii pictezi mustati de pisica roscata si saruti palmele arse cu bucurie de caine lasat liber.Cand zmeii uita sa zboare cineva cu mult rai in suflet le daruie o perna de odihna pe care a strans flori in mijloc cu miros de liniste si pace,iti culci zmeul cu capul pe ea-afundat in atingerea de catifea si pur si simplu poate zbura din nou in visul rupt de realitate.
Cat zboara visat...imbratisez salcia sora din curtea ei udata cu plutiri de speranta...imi cer iertare de la copac si rup o creanga pe care o duc acasa cu mine.Sadind-o in livada cu meri sa le poata plange anotimpurile.


Mi-am dus trupul si inima pe malul tanguit al Dunarii.Mi-am facut o undita de ganduri cu care mi-am pescuit trairile purtate de ea.Iau pietre cu care sparg linistea ei.
Te plutesc pana departe si-mi aduc aminte ca apa da viata.Ti-am scaldat durerea si inima in apa ei...apoi am baut-o izvor de Om.
Am adus acasa o salcie femeie sa ma protejeze si sa-mi imbrace goliciunea mereu.

4 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

O lacrima rebela mi-a umezit pleoapa citind .....
Daca as avea puteri de zana buna, ti-as scalda buzele, ti-as adapa sufletul zbuciumat si l-as purifica in racoroasa Apa a Vietii, dar cum nu le am...las gandul si ruga mea fierbinte sa colinde sferele celeste si-I las Altuia onoarea sa te initieze in cele tainice limpezimi care dau viata din belsug si care nu pot fi comparate cu nimic din tot ce-i pamantesc.
Plec spre un deal sinistru si maret deopotriva....si-mi aplec fruntea, asteptand cu nadejde.
O noapte cu prezenta din lumina sa-ti mangaie visele!
Multumesc Stefy! Multumesc!

nakudo spunea...

eu va multumesc draga doamna elena pentru ca si in realitate santeti minunata la fel ca si pe blog...e prima data cand mi-am dorit ca un om sa poata trai mii de ani...

Cristian Lisandru spunea...

"Mi-am dus trupul si inima pe malul tanguit al Dunarii.Mi-am facut o undita de ganduri cu care mi-am pescuit trairile purtate de ea.Iau pietre cu care sparg linistea ei" - ei, pescar de gânduri ce eşti! Sper să ai pescuit numai gânduri bune...

nakudo spunea...

da..draga cr4istian..ganduri si trairi bune...darul e si pentru paul...sper sa fie bine