marți, 22 septembrie 2009

VISAND


Am un inorog batran....e alb complet de vesniciile care au curs peste el.Dar are aripi puternice calite in lupte stelare si ploi de asteroizi.
Seara tarziu imi intoarce luna invers,zambind-o.Deschide prima sticluta magica din care lasa sa zboare o zana ce o pot tine in palma.Calare pe el urcam pe liane de brate calde pana la cer si tot drumul vorbim de-ale noastre...de-a zanelor interioare.
Ca intr-un hamac ma culca in secera lunii si-mi da voie sa stau goala.Imi lipeste o stea pe frunte si pe gene imi presoara albastru de ape ascune in adanc de planete.
M-adorme soptindu-mi arii de constelatii cantate si ma-nveleste cu giulgiu de umbre mereu in miscare.
Inorogul meu alb si batran a trait toate inceputurile in copitele sale...a creat balanta in care stau visele si gandurile...o balanta ce-i apasa grumazul si de care ma tin cand plutesc de teama sa nu cad ....sa ma trezesc pe pamant.
In interiorul focului galben sant fasii de salamandra rosie si portocalie.
Cand e timpul ca zana sa fie inchisa in sticla ,aduce vase de lut cu apa terestra si o face pulbere peste flacari.
Ma alearga in cercul de fum...apoi se transforma in om ce ma aseaza lin in pat,leganandu-ma cu leagan de luna si zbor de cai magici,inaripati...

4 comentarii:

Cristian Lisandru spunea...

"Ca intr-un hamac ma culca in secera lunii si-mi da voie sa stau goala.Imi lipeste o stea pe frunte si pe gene imi presoara albastru de ape ascune in adanc de planete.
M-adorme soptindu-mi arii de constelatii cantate si ma-nveleste cu giulgiu de umbre mereu in miscare" - din punctul meu de vedere, acesta este pasajul zilei de azi... Felicitări!

nakudo spunea...

multumesc cristian..da uite ca atunci cand lipseste muza nu iesa cum trebuie...vedem...cum e cu mutarile de pe tabla de sah..stii si eu fac mutarile doar cu ,,nebunul,,meu...nu ma inspira altii..ha-ha te imbratisez

elena marin-alexe spunea...

Obisnuiesti sa visezi cu ochii deschisi? Doar florile viseaza roua din zori si primele raze care se grabesc sa le sarute petalele inmiresmate...petalele galbene in special, care au avut indrazneala sa fure din culoarea soarelui.
Noapte buna Stefy! Te pup.

nakudo spunea...

fara imaginatie si vise ce am fi draga prietena...elena..dar lucrurile astea chiar exista daca nu le-as fi simtit si cunoscut nu as fi putut sa merg cu imaginatia asa de departe...nu am furat din culoarea soarelui ci el imi da lumina..mult galben si-mi arata metaforic ca Divinitatea e absoluta...ca sufletul nu moare niciodata ci ca numai noi il putem ucide..parfum de gutui cu aroma de seara si vise...cant de chitara si dans..si va rog intrati pe mess..pe orange nu am nr dumneavoastra..va sun de pe cosmoteul lui vladimir..as fi vrut seara asta..da e bine si maine...sa stiti ca imi fac studiul promis..e minunat...va iubesc si imbratisez cu mult drag...