miercuri, 14 octombrie 2009

HANSEL SI GRETEL


A fost odata ca niciodata un barbat care dupa ce facuse vreo doua facultati,devoraze biblioteci intregi si muncise o viata pentru un statut de om elevat...descoperi ca se imbolnavise de snobism,de fapt nu descoperi singur ci il facura altii atent.Drept urmare realiza inutilitatea metaforelor si logoreei si decise sa se retraga la marginea padurii unde se facu taietor de lemne.Pana deprinse aceasta tehnica complicata de decapitare copaceasca deveni relativ mai intelept.Asa ca nu regreta ca pierdu luni pana atinse perfectiunea manuirii toporuluisi ca se incalzi in aceasta perioada la focul facut din cartile carate cu el...pentru asi umple timpul.
Deveni chiar maestru in defrisari si descoperi ca se inventase drujba.Aceasta ii aduse o dilema existentiala:-sa munceasca traditional,pastrand viu spiritul toporului sau sa-si simplifice munca si sa devina fan drujba.Statu el in dilema vreo doua zile ceea ce-i trezi viziuni metafizice,rememora tehnici de supravetuire si alese drujba in cele din urma,gest pe care il argumenta cu multe teorii pur intelectuale.
Munci cinstit si aproviziona cinci sate din drujbarit.Cauta o femeie pe plac cand se simti prea singur si se insura.S-au iubit,inteles,respectat,mancat din aceeasi farfurie si dormit in acelasi pat.Au muncit impreuna la incarcat atv-ul cu remorca cu lemne(atv-ul fiind tot tehnica de supravetuire)-au facut doi copii asa cum fac toti oamenii,apoi ea se imblonavi si muri.
El a plans mult si chiar bau vreo trei saptamani si rememora toate scenele frumoase pe care le-au trait.Cazu iar in dilema:,,ce sa fac?cum sa procedez...cine spala,hraneste copiii si ajuta sa-i tina patul cald".Se linisti in fine si decise sa se insoare din nou.
Lua o femeie frumoasa,buna la pat care inlocui cocosul din casa cu gaina cantatoare iar calitatea de baza a ei era foarte econoama.
ASA ca ii explica taietorului de lemne ca doua guri in plus de hranit,imbracat,spalat(cele ale copiilor)sant paguba curata.El era un om bun si curat la suflet asa ca plin de durere decise ca ea e foarte inteleapta si hotari sa-si abandoneze a doua zi copiii in padure.
Trezi fetita si baiatul la orele patru,le fierse doi crenvusti si lua mustar,paine si ketcup si dai batai in padure.Copiii s-au jucat si nici n-au realizat cand plecase taietorul.Nu s-au speriat si nu au plans.
Hansel suferea de sindromul oedip asa ca nu avea nici un regret,iar Gretel ii facu o intreaga dezbadere filozofica care suna cam asa:,,frate,nu-ti bate capul ca ne descurcam noi si nici nu te ingrijora ca eu sant fata.Adica sa ma vezi fragila si vulnerabila,airealizat ca in ultimul timp femeiele au coapse din ce in ce mai mici,inguste si sanii tot mai mici adica tind sa se masculinizeze natural pentru a putea supravetui?''
Si uite au mers si filozofat vreme de cateva ceasuri pana au ujuns la o casa.Nu de turta dulce ci de protectie a minorilor.
Povestira tot acolo cu lux de amanunte si chiar unele picanterii.Adoua zi parintii au fost ridicati si dusi la izolator o vreme.Ei s-au intors acasa unde si-au vazut de studii si munca si au crescut fericiti.
Hansel a facut vreo doua facultati si devora tone de carti din ce stiu eu.
Gretel e casatorita si fericita cu unul cu care are doi copii si e taietor de lemne.
Povestea nu are sfarsit pentru ca ruleaza prin disectia lu'tata Freud cu usor iz de Hegel.

12 comentarii:

gabriela spunea...

o poveste adaptata timpurilor noastre .o sera placut dragi mei.

Rappa_ru' spunea...

Tare povestirea;))...o seara buna Nakudo:)

Cristake spunea...

Prea putine detalii la momentul "nevasta vitrega". Daca spui ca "era buna la pat" trebuia sa si detaliezi nitel, Nakudo. Sau ce, iti place sa iti chinuiesti cititorii ?
Au fost cateva momente delicioase in nascocenia asta, dear. Sehr gutt, bravos.

nakudo spunea...

multumim draga gabriela si voua o zi superba...te sarutam cu drag

nakudo spunea...

multumesc draga rappa ru..si tie o zi buna si zambareata

nakudo spunea...

cristake...intentionat nu sant date detalii ca sa las imaginatia masculina sa se produca...danke schon-bitte soson

Geocer spunea...

Bitte soson, bitte soson, dar nici despre Gretel nu dai prea multe detalii. Ea era buna la pas, sau nu?

nakudo spunea...

gretel aparuse in ultimul numar din play boy l-ai vazut?ha-ha..asa ca era buna...o zi sotioasa goecer si mai inventeaza si tu un concurs nu vezi ca scriu basme?

little RED spunea...

la el inteleg ca se facu "intelectual " ca pe ei asa ii duce mintea la copiat, da ea ce dracu mai cauta cu un taietor de lemne? La faza asta nu mi a placut de tine... :P, da povestea tot mi-a placut si fara detalii sexuale, asa cum ai cereri. :))
si chiar asa, Geocer, mai inventeaza naiba un concurs, nu vezi ca ne ia capul pe teme personale?

nakudo spunea...

cica avea vana sa tina drijba tu suica nebunica rosie...sa te ceri la nebuni langa camera mea..auzi....sa dezlegam criptograme impreuna..le scrie geocer daca nu nu o cauta pe gretel in reviste..o seara depresiva cu bacovia si fara oameni ..vii

Uncas spunea...

Stiu ca nu-i frumos,dar TI-AM ZIS EU.....

nakudo spunea...

unde ai dreptate ai..tata uncas..