joi, 1 octombrie 2009

SA ABERAM PE O TEMA DATA-by GEOCER


Acest articol este scris in cadrul concursului "Sa aberam pe o tema data". In afara de mine, in cursul zilei de azi vor abera pe aceasta tema si ceilalti participanti si anume
: Canguru,Cell61, Compadvice, Daurel, Florin, Gamalia, Geocer, Giulia Szavo, Incertitudini, Iulia, Julie, Leo, Little Red, Nakudo, Orianda, Rappa_ru, Simion Cristian)
tema zilei propusa de julie-intalnire cu extraterestrii

INTALNIRE DE GRADUL MINUS 3 FAREINHEIT

Prima intalnire cu extraterestrii am avut-o in copilarie cand au interactionat cu mine bulversandu-mi creierul super fragil cu informatii.Prin nu stiu ce experiment ciudat m-au invatat cititul la varsta de 3 ani si mi-au pus mormane de carti in brate.NA...sa-ti ajunga pentru calatorii pe marte...De atunci interactionez cu ei zi de zi prim muzica,pictura,mistica si imi dau informatii verzi si cu intrbari...apoi iasi iau naveta si ma lasa doar cu intrebari.Ce pana mea sa ceri de la un cap patrat cu ochi de ciclop?
INCA DIN ZORII CIVILIZATIEI ,NE-AM TREZIT INAINTEA UNUI UNIVARS TERIFIANT5 SI INCARCAT DE MISTERE.
Iar astazi ,daca n-am explorat decat o frantura a lui ,macar am devenit constienti de pretul ignorantei.Caci dincolo de stiinta si de conventii,se afla lumea imposibilului,plina cu fapturi sau obiecte stranii,pentru care timpul se scurge altfel.
Potirul-blestem al sarazinilor bantuie un lacas crestin,un manuscris chinez renaste din cenusa.Sabia unui samurai se reintregesate intru eternitate,un orologiu fara mecanism scutura amorteala unui oras ocupat,un han flandrez reapare dupa sapte secole doar pentru a-i rapi pe calatorii ce-i trec pragul.Locomotuive fantoma decimeaza cirezile care au locul bizonilor in preerie,oglinzi spectrale trebuie inecate in mare ca sa piara.Halucinatii,nascociri,deliruri onirice ale martorilor.Sau fenomene normale desi de neconceput pentru noi.Oare extraterestrii?
Universul este rezultatul unui sistem complex de corelatii si interdirectionari.Pentru a intelege avem nevoie de alte modele de gandire,in cadrul carora anomaliile spatio-temporale nu mai distoneaza cu legile naturii,ci dau insasi configuratia infinitului.Sa fie mintea omeneasca una dintre cheile calatoriei prin vremuri?Sau timpul insusi ramane o iluzie si fiecare dintre noi traim vesnicie o succesiune de vieti din care pastram doar amintiri ce ne par ale altora?
SE petrec mai multe fenomene ciudate in cer si pe pamant in noi sau in afara noastra...decat santem pregatiti sa acceptam.Nu trebuie sa credem in ele.E de ajuns sa le admitem posibilitatea ,sa ne pastram mintea deschisa,analizand cu obiectivitate,dovezi,fapte.Si chiar daca nu vom afla adevarul...macar facem un pas in aventura cunoasterii

documentare din rodica bretin

13 comentarii:

Andrei Răduţu spunea...

Interesanta descrierea:)...poate imi face cunotinta si mie cu un extraterestru;))...o zi buna nakudo:)

Geocer spunea...

Bai da' e cam greu sa te intelegi cu extraterestrii astia. Eu am avut noroc cu ai mei !

nakudo spunea...

rappa-ru cel mai extraterstru-terestru..ramane little red si gaby...hi-hi..o zi minunata

nakudo spunea...

pana iti fac creierii verzi precum mucegaiul-geocer..hi-hi

Andrei Răduţu spunea...

Sa stii ca e buna descrierea:)

compadvice spunea...

Eu cred ca te-au stilat bine.Dar nu ei te-au stricat,noi cei de la ospiciu:))

Anonim spunea...

E ora 12.30 dimineaţa. Încerc să-nvăţ, dar nu-mi intră nimic în cap, aşa că stau cu ochii pironiţi la gaura neagră ce se varsă prin fereastra deschisă şi visez. Dintr-o dată...geamul începe să zdrăngăne...podeaua să tremure ...ca lovită de convulsii.
- Cutremuur! o aud pe soră-mea urlând din camera ei.
Speriată...vreau să ies şi întind mâna spre clanţă...dar uşa fuge în faţă cu tot cu perete...într-un zgomot de fiare îndoite.
La un moment dat...din dreapta mea...prin tocul ferestrei...se văd o grămadă de beculeţe pulsând multicolor...iar camera mea mişcătoare...se luminează ca la discotecă.
Cred că visez...prin geam se vede un castron uriaş de inox, luminat ca la căluşeii din târgul de toamnă. N-apuc să rămân mută de uimire că o forţă nevăzută mă atrage prin fereastra deschisă. Încerc să mă împotrivesc, dar nu am nici o vlagă, mi-au paralizat toate reflexivele condiţionate.
Plutind...intru pe sub blid... printr-o gaură luminoasă şi mă întâmpină o jumătate de buletin verde cu două pâlnii despărţite de un cap de Oblio, pe care tronează o chestie, ce sigur este un ochi de bou. Mă fixează cu privirea, încercând să-mi pătrundă în subconştientul minţii mele.
- Degeaba cauţi, că nu e nimic acolo, îi zic caraghiosului,
respingându-i ecoul.
- După ce ţi-am salvat viaţa, ar trebui să-mi fii recunoscătoare, îmi zice arătarea, dar pe unde vorbeşte nu ştiu, că n-are gură.
- Îndeplineşte-mi o dorinţă, dacă tot m-ai salvat de la strivire.
- Spune, pământeanco!
- Te rog frumos, Oblio...scuze. Domnule Extraterestru, băgaţi-mi, vă rog şi mie cartea aia în cap, ca să intru şi eu la facultate, ca să mă fac ingineră de castroane spaţiale.
Instantaneu, ochiul s-a făcut roşu ca girofarul şi am simţit că mă arde cu vorbele lui scoase din necunoscut, în timp ce o forţă transparentă mă împinge prin geamul deschis, drept la mine-n pat.
- Pune mâna şi-nvaţă...putoare!

nakudo spunea...

draga compadvice...daca nu ne gaseam noi astia de la ospiciu...muream cu gustul amar ca psihiatrul meu a avut dreptate...te imbratisez..sper ca e bine fetita...acum e a meu lat cu febra..virozele..astea nu au granite..o zi frumoasa ca voi

nakudo spunea...

ha-ha-ha floare de colt pacat ca nu ai participat si tu la concurs bre...si pacat ca nu ne cunoastem personal..ce sanatoriu am infiinta..sa fii iubita draga mea cu suflet nebun si verde

Cristake1974 spunea...

E limpede ca acesti estracterestri exista. Doar s-au gasit atatea cercuri in lanurile de porumb. As fi tagaduit acest lucru daca in loc de cercuri s-ar fi gasit opturi, pardon frumos :D

nakudo spunea...

datorita porumbului de moldova cristake..maliga si opturi...multam frumos..hi-hi

Anonim spunea...

E fain la sanatoriu, poti face pe-nebunu' si sa te simti in largul tau.
Mi-a stat maru-n gat. Azi sunt Alba-ca-Zapada. Sau Adam?

nakudo spunea...

poti sa le dezlantiu pe amandoua..amandoi?bre..cum e corect..sau pe rand...mi-ar place sa fii adam..te-as momi cu un mar..floare de colt o zi nebuna...poop