joi, 22 octombrie 2009

TOATE DE AZI-PAUZ A


El mi-a spus:,,Nu ma pot lega de tine pentru ca tu nu respecti regulile.Esti un copil al naturii care ia ce-i place si arunca ce nu-i convine."Dar ma iubeste pentru ca sant un sarpe de foc ce urca in trupul sau peste tot...uneori rece,alteori fierbinte ca miezul soarelui noaptea pe care nu-l stie nimeni.Sant o vestala si el stie asta,amestec de femeie,mama,cal salbatic mereu zambind si transformandu-se.Interior de copil care se poate bucura pentru ca invata literele alfabetului prin care poate citi oamenii.
Ne socam mereu unul pe altul prin curcubeul in care ne imbracam zi de zi.Ne iubim lasandu-ne liberi si facandu-ne lilieci ce ne asezam cu capul in jos pentru a putea vedea lumea drept.Azi dansez pentru tine un dans de idei si de farmece ce-ti pot reda inocenta.
Toamna a devenit dintr-o data vesela,inflorita in pasarile ce pot zbura dar nu migreaza niciodata in alte tinuturi.
Stiu...cu siguranta ca ma porti in tine...ascunsa in sangele ce-ti curge prin vene mereu viu...ciclop suferind de activarea celui de-al treilea ochi.Si atunci ma transform in roi de albine ce pot pazi intrarea in stupul nostru fertil.

-Gandirea liniara-

Gandirea liniara este gandirea logica ,pur neuronala care nu implica expierenta eterica,mistica,senzitiva ci pur si simplu cunostinte dobandite si apoi insusite ca fiind propriul tau ,perfect de perceptie a realitatii.
Gandirea liniara este periculoasa pentru ca ea este insotita de obicei de ochelari de cal si de un univers limitat.Mintea,tu in sine,nu poate accepta ceea ce traieste,ceea ce poate largi orizontul si perceptia.Gandirea liniara da doar iluzia zborului,ea te urca pe un piedestal in care crezi ca detii puterea si adevarul tau este absolut.
Gandirea liniara poate fi ridicata la grad de virtute si onoare prin fanatism,cultura excesiva,negarea realitatii nevizibile si a trairilor ce nu se incadreaza in tiparele stabilite de secole de catre omenire.
Gandirea liniara are tendinte de a diseca tot si de a-i judeca pe cei din jur etichetandu-i raportat la tine,la miezul ce te consideri.
Gandirea liniara nu-ti da voie sa vezi dincolo de aparente si nu-ti permite sa te regasesti langa cel de langa tine,tu de ieri,azi sau care ai sa fii maine..in viitor.
Se scriu tratate care rup rafturile bibliotecilor...tratate care ne arata regulile prin care sa nu ne abatem de la turma...cum sa ne inscriem in tiparul normalitatii.
Deci...orice urcare sau coborare sinuoasa o sa va marginalizeze.Ce conteaza ca iarba de peste podet este mai hranitoare si necalcata?Colo ia la gramada mirosindu-ne dosurile...

6 comentarii:

Anonim spunea...

hei,m-ai bagat si pe mine in ceata.unul e taica-tu dar cel de-al doilea?nu ma suni,nu intri pe mess.ce-i?

nakudo spunea...

draga mea oo...stii ca eu empatez..tu imi povestesti sau ai nelinisti eu scriu..la persoana 1 pentru ca sant un artist...traiesc ca tine..ma bucur sau sufar pentru ca santem prietene..tot zic ca blogul meu nu e jurnal ci arta..da lumea vrea nu stiu ce vrea fac si eu ca smile...poate e real..poate nu..ce un blog pana la urma..stii cum sant...suie si cu pasarele in ramurici..te sun...cand vrem sa nu vorbim una cu alta ne intelegem,nu?mereu sincere..pupici

Dr.Vasvari A. spunea...

Tocmai in clipa in care iti scriu despre uimirea cu care am citit acest text fascinant, "clinc", mi-a venit un mesaj, pe mail.Si stii ce-mi doresc ?, sa fie din partea ta.

nakudo spunea...

este..pentru ca noi avem o comunicare dincolo de norme general umane..azi nu ma joc..cand e vorba de vladimir..nu ma joc

Cristake1974 spunea...

Draguta, tu esti ruda cu Fanus Neagu? Asa cum i-am vazut io personalitatea (la televizor, la o emisiune de fotbal - acolo se vede caracterul omului, baaaa domnilor si doamnelor, nu prin tomuri de proze si poezii)(poate unii m-or crede ;))), mai ca as zice ca esti un fel de Fanus in fusta. Nu de alta, dar curg metaforele pe-acilea ca apa de ploaie la burlan.
Ceea ce e un compliment mascat (nu se cuvine sa faci unei fimei un compliment direct, caci nu mai ai ocazia sa vezi daca il pricepe sau ba, adica cat o duce mintea).

PS - Felicitari pentru fotografia textului. Musteste de simboluri!

nakudo spunea...

dragutele nu...eu sant fiica tatalui meu si a mamei mele...mama cred ca nici n-a auzit de fanus neagu..cum se traduce in rusa fanus neagu?...sa ma duc la o emisiune tv..zici?mai bine la fotbal...uups stai ca trbe coca..ca sa fii fotbalist...da ew plina de simboluri sa regleze cineva cucul...oameni buni...nu-ti dori sa vezi cat ma duce capul...e in colaps neuronal si l-a resurcitat nimeni..nici nu sant tehnici cred...foarte multumesc cristake...

ps...lunga cronica ta paranormala