miercuri, 21 octombrie 2009

TRADITII PUR ROMANESTI


Intr-o perioada in care marea majoritate umana emana numai vapori de bunatate si dragoste si se nasc mari iluminati(mari-in devenire-sau post mortem),asezata undeva in exterior precum fac toti marii eroi,asist si atat la circul si painea de care au parte oamenii.
E adevarat ca painea e cea mai buna pentru ca la sarbatori mari framanta si coc -tagma brutarilor.Cu siguranta toti facem parte din cate o tagma...aia de nu ne amestecam santem eroi-autodeclarati.Bun...
Neavand purpuriu ca scoicile de o produc au murit din cauza poluarii...taranul cu ,,fonctie"face zilele comunei(adica a habitatului in comun,casa langa casa,buda langa buda,manea langa manea).Taranul traditionalnu mai are straie stramosesti ci costumul cu cravata al de merge la cumetrii,inmormantari si nunti sau generatia pubertina sapca,pantalonii largi hip-hop si casti in care asculta capodoperele muzicale ale lui,,Hadrian"-minunatul.
Cu cateva zile inainte de deschiderea circului roman actual,nea guru-primarul incurajeaza cetateanul de rand sa fie model pentru societate prin munca si daruire.Drept urmare se dau ajutoarele sociale:faina,ulei,banutii pentru purandeii facuti pe banda rulanta-unor exemplare umane nevolnice cu varsta cuprinsa intre 20-40 de ani.
Eu ma bucur ca tot romanul,vreme de trei luni o sa gasesc la chiosc faina,ulei la juma de pret...vecinul meu va face vanzare si pe altcevadecat sake traditional de pruna sau sfecla asa dupa zona.
Cel mai tare se bucura copiii de la scoala de aceste zile minunate.Au ocazia sa simta ca sant romani cu radacini in daco geti,printre pildele pline de intelepciune debitate de nea primaru,nea militianu,nea parintele,impletite cu miros de mitetei traditionali romanesti,bere traditional romaneasca si masini cu numar de italia si frantuzia.
Copiii nu o sa invete cum se tese la razboi si cum strabunicii insamantau pamantul sau cum se picteaza ulcele de lut.Prin binecuvantarea modernismului ma apuc sa cos costume pentru parada cu Batman,Spiedermanetc,etc,etc.
Ca un erou...stau pe margine si ma pregatesc pentru vara viitoare cand se va naste urmatoarea transa de copii conceputi pentru alocatii si ajutor social...pentru votari...botnite si aberari..pentru incapacitatea de a putea face ceva decat sa sper ca educatia,cartea,frumosul ii va mobiliza suficient pe copii si viitorul sa arate altfel.
Va las sa va bucurati de circ si paine si ma duc sa slobozesc cei cinci caini pe care-i am sa se bucure si ei de oameni.

6 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Subscriu la cele de mai sus cu constiinta impacata ca gandesc la fel ca tine acum, draga mea.
La noi nu se da ulei si zahar decat daca semnezi undeva, asa am auzit si...m-am scarbit de ' o lume infecta , infecta de legat' ....

nakudo spunea...

m-am scarbit...de ani de zile...e de jale..mamicile la 30 de ani cu curul latit de stat pe spate si nemunca..ei la fel cu strascaul in fata iar copii..flamanzi,neimbracati,..neocupati de ei...dar eu sper ca generatia lui madalin,smile,raza,gaby si a celor ce cresc sa schimbe ceva...ii invat sa fie luptatori ...sa tina cu dintii sa obtina ce trebuie in viata si sa nu renute la visuri...de maine e circ si paine la mine in comuna...asa ca cel mai corect..copiii merg la tg neamt,humulesti si se intorc cand s-a gata pe sambata,duminica..uffff..imi iau dopuri de pus in urechi

Anonim spunea...

pe alca ca e cea mai tare catea

nakudo spunea...

cea mai catea dintre toti cainii mei..pacat ca dupa atatea otraviri la care a supravetuit...corpul ei e in declin..nici nu vreau sa ma gandesc ca as putea sa n-o mai am...da sa stii ca pericol e tilda...aia ataca fara avertisment..ha-ha

Andrei Răduţu spunea...

Tare melodia si formatia Fara zahar in general..

nakudo spunea...

asa este rappa-ru si-s tare mandra ca-s de-a mei...te imbratisez cu drag