joi, 5 noiembrie 2009

TOATE DE AZI


Cand timpul zboara ar trebui sa te bucuri...pentru ca aduce lucruri noi si necunoscute in nuante de gri permanent pe care apoi le poti picta cu propriile tale culori.La flacara focului de lemne imi redescopar universul si ma uit la copilul meu care parca creste prea repede-intelegand mult prea mult-eperimentand si ajungandu-mi pana la umar cu toate perceptiile.Si stiu ca va creste bun lup luptator.Inca ne mai bucuram de joaca si prima ninsoare,ne copilarim unul pe altul si tot ce-mi doresc este ca nimeni sa nu-i ucida sufletul,incetul cu incetul.Pentru ca in multi cei din jur e o iarna vesnica care le-a adus inghetul trairilor.

-Pretul activarii maxime a neuronilor este in mod normal;SUFERINTA-pentru ca de ce intelegi mai multe si te implici ca actiune ai sa suferi mai mult.E ok.De ce nu?in fond e un risc pe care nu ti-l asumi ci el vine in sine.Chiar daca vrei sa-ti baricadezi sinapsele-tot e inutil.Clic-poc...te iei cu munca,alte chestii.De pomana.Se leaga intre ei-de cand ti-e somnul mai bun si fertil-iti explodeaza creierul si te trezesti.Le rumegi tu pe toate iar ce-i mai frumos,faza este ca realizezi ca santem limitati noi oamenii si ca oricate solutii ai cauta tot nu poti rezolva totul.Iarna ma astept sa vina inghetul si sa se conserve trairile si creierasul...dar stiu ca e doar o iluzie,pentru ca pamantul e fertil si toate infrunzesc.Iar eu trebuie sa caut cuvinte alese sa-i pot explica unui copil de ce nu poate avea ,,Un blog de copil"-in virtual,prea treaza ca sa nu realizez ca cineva poate intra acolo si-i poate ucide cel mai de pret bun:sufletul.

-El a plecat fara sa se uite macar o secunda in urma.Pe un drum la capatul caruia se putea zari orizontul.Un drum care nu duce nicaieri.
Mi-a zis:,,Zbori prea mult!nu mai vorbi atat prin simple priviri...ce rodesc fructele vietii.Nu vreau sa te visez noaptea tulburandu-ma...Sa stau treaz aparent...neascuns in coconul de vierme."
Piciorul meu atinge pamantul in dans de vorbe tacute.Amprenta trecerii mele vibreaza rotiri de pasari maiastre.Spiridusii au adapostit toate zanele in pietrele zidului meu.Adierea neintelesului picteaza totul in verde.
Florile infloresc interior culese in palmele ielelor noaptea.
Adanc in saltul peste obstacole....suspendat o secunda in aer...renastem.

10 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Doamne...si ce greu este sa-ti culegi florile din interior...
Dar mult mai grei sa le culegi cu gandurile si inima, din interiorul altora....
Si iar se face seara...si iar mai trece o zi tantosa, prin efemerul omenescului din noi...
Adio zi! O frumoasa clipa este viata!

GRIGORE ROTARU spunea...

Copilul, blogul şi sufletul

Coincidenţă: un adult se apără, copilul trebuie protejat. Chiar dacă are un anume talent, totuşi talentul unui copil nu prea sperie. Se zice că aceasta-i democraţia : pe NET găsim şi propoziţii ca acestea pe care le semnati aici, găsim şi bazaconii si murdărie. Gunoaiele de obicei sunt duse la vale de viitură. Pentru cauza oricărui copil din lume – dacă nu se poate altfel – accept să devin violent.
Va rog să mă credeţi : când e să < postez > ceva, mai întâi îmi pun întreberea dacă poate citi acestea un copil. Fie-vă zborul înalt !

Cristake1974 spunea...

Cu cât plonjează mai repede copilul în chestiuni sociale, politice, economice (şi nu mă refer doar la cele comunitare, ci şi la cele familiale)cu atât mai repede va... se va maturiza? va îmbătrâni? nu ştiu exact, ceva spre sensul acela.
Trebuie ţinut departe de "tentaţiile" astea micuţul, cât mai mult posibil. O minge, o păpuşe, o praştie... şi dacă tot nu merge, tentaţia supremă, un trenuleţ electric (parcă ce puteam eu să zic?! :D)
Keept them young.

nakudo spunea...

florile interioare nu pot fi culese doamna Elena..ci doar daruite...apoi totul e trecator..nu?asta e optimism sau pesimism..hi?nu m-am gandit pana acum..uite am o tema nou...ha-ha va imbratisez si o noapte in care sa reusiti sa dormiti ..va doresc

nakudo spunea...

Domnule Rotaru..serios ca m-am suparat pe virtual..la modul sincer,copilul meu are 7 ani..vrea si el un blog ca are si el ceva de spus iar eu dupa ultimile lucruri intamplate in virtual ..ma gandesc..daca intra un cretin si-i comenteaza pornografic...sau se joaca cu mintea lui...sau un pedofil ...are doar 7 ani de unde va sti el?
cum ii explic aceste lucruri si cum ii acord in acelasi timp libertate?
multumesc mult de urare...la fel si dumneavoastra

nakudo spunea...

Cristake ..a meu e plonjat de cand era in viata intrauterina...atunci a citit prima data si a interactionat cu oamenii..tot atunci cred ca ma-sa a filtrat prima data tot..asa ca copilul se naste destept ca ma-sa si frumos ca tatsu...as vrea sa nu imbatraneasca interior...de maturizat se maturizeaza cu fiecare zi...apoi...e un luptator..poate te prinde in metin ca ai puse cristake..te rupe cu puterile de saman...terci te face...:))o seara faina dili

elena marin-alexe spunea...

Am sa te contrazic draga mea.
Cred ca daca nu reusesti sa-ti culegi propriile flori din adancimea sufletului, nici nu le poti darui....
sensibilitatii altora....
Interesanta parerea d-lui Rotaru.....dar nici cu Hatru de la Iesi nu mi-e rusine...Hai Moldova!

nakudo spunea...

dar pot sa le culeg..da le mai las..asa egoist sa ma bucur eu si copii..stiu ce vreti sa spuneti...da tot n-am incredere ..stiti..is.florile mele v-am daruit di dumneavoasta si prietenilor din ele..na...am scos si limba bre..nu-i frumos da chiar ma simt bine dupa ce am ras ca doua nebune intre ghilimele..sau vreti sa va mai citesc o sinteza de prin carti..ha?va pooop si iubesc si un brat de flori interioare

Bejenaru Gabriela spunea...

daca nu ii permitem nimeni nu ne poate ucide sufletul,pentru cei multi iarna iarna este o vesnicie si le ingheata trairile si gandirea,dar iarna este frumoasa si trebuie traita,un sufletu de copil poate fi ranit foarte usor este firav ,dar noi avem datoria sa ii alinam durerea,o zi minunata si premiul este foarte frumos.

nakudo spunea...

gabriela..noi ca simpli muritori nu santem niste paznici prea buni ai valorilor...dar stiu ca fiecare avem un moment in viata de trezire..il acceptam sau negam...chestia cu copii e tare delicata...multumesc mult o zi minunata sa aveti dragii mei