marți, 12 ianuarie 2010

IN LIPSA


Ziua in care lipsesti e o zi terna.
Si cea reala devine ploioasa si intunecata.
Astept...astept...
Apoi stiu ca azi va trece.Nu mai am ce sa sper si sa doresc.
Ma rotesc intr-un cerc de culori,ma imprastii in trei anotimpuri,in trei esente tari parfumate.
Strang in pumn ziua de ieri si pe cea de maine sau din viitor.Fac cioburi minuscule de traire din ele si priviri.
Cu ele ma hranesc azi,putin cate putin.Egoist si dramuit ca sa nu irosesc nimic.Sa-mi ajunga pentru 24 de ore in care lipsesti.
Imi desfac parul si-l insir pe locul in care ar trebui sa fii tu...ca si cum ai fi acolo.
Si in porii pielii mele port aroma ta si a atingerilor tale.A oprelistilor si eruperilor tale.
A cuvantului,,a vrea" si a logicii care zice,,poate nu trebuie"-,,poate nu e bine si interzis"
Si pentru ca esentele se imprastie in aer,in fiecare molecula si fiecare atom.Prind un fir de praf in care imi inchid sanii ce-i trimit spre tine.Prind o picatura de ploaie in care imi zidesc buzele si ochii.
Prind o farama de umbra in care inchid tot ce nu pot arata in lumina.Vibratie si nebunie...las liberi caii salbatici spre tine.
Te ating si te infiori pentru ca nu ma poti scoate din minte si suflet.Si nici nu stii exact de ce te bucura ploaia si umbrele.Dar te bucuri..
Maine...cand te vei intoarce pot redeveni copil siret si cuminte.
Pana la prima inserare in plina zi...pana simt din palme chemarea avida a inceputurilor clare fara prejudecati si frunze sau haine croite din piei de animale.
Doar acum...
Ma rotesc libera imprastiindu-ma in trei anotimpuri ce duc an de an trei esente tari de traire.

9 comentarii:

Bejenaru Gabriela spunea...

Ma rotesc libera imprastiindu-ma in trei anotimpuri ce duc an de an trei esente tari de traire. mia placut aceasta fraza deosebita,a vrea ,a dori pe barbatul ce il iubesti este ceva normal care vine din sufletul nostru,toti oameni ar trebui sa iubeasca ,este divin.multumesc pentru invitatia in cenaclu.

Cristian Lisandru spunea...

"Prind un fir de praf in care imi inchid sanii ce-i trimit spre tine.Prind o picatura de ploaie in care imi zidesc buzele si ochii.
Prind o farama de umbra in care inchid tot ce nu pot arata in lumina.Vibratie si nebunie...las liberi caii salbatici spre tine" - pasaje foarte frumoase, Nakudo, cum nu pot să răsară decât dintr-o frământare interioară deosebită...

Tasha spunea...

Nakudo,esti profunda si sensibila,gandurile tale curg usor si e o placere sa te citesc.
Zi cu bucurii sa ai!

nakudo spunea...

toti ar trebui draga mea gabriela sa iubeasca da nu multi pot sparge tiparele...fara narcisism santem fericite..te imbratisez cu mult drag..santeti minunati....:)

nakudo spunea...

cristian..n-o sa te mint...sant reale trairile...va imbratisez cu drag si multumesc..

nakudo spunea...

draga tasha...sant traite si tu ai un suflet deosebit si intelegi mai mult..decat crezi.te imbratisez cu drag...o zi cu trairi reale sa ai..

elena marin-alexe spunea...

'Multi' vor simti pasiunea la ea acasa, citind postarea ta, care freamata ca un organism viu prea viu sa poata fi incorsetat fie si in cuvinte.
Eu spre deosebire de tine 'ma rotesc in patru dimensiuni ale anotimpurilor'pa care le las sa se dezlantuie in voie si sa-mi cuprinda imaginatia....leganata in acordurile totale ale creatiei.
Ma mai opresc din cand in cand sa -mi racoresc fruntea in roua diminetilor si sa ascult glasul prietenilor...

nakudo spunea...

stiti ca urasc iarna pe care o vad ca pe o moarte eterna ma regasesc in flori si fructe...mereu si uneori in tristetea toamnei...dar iarna o urasc total...ca o batranete ce vineprematur..dar nu-i neg rolul....fara ea nu am renaste an de an la o noua viata..va iubesc si imbratisez...mama cu suflet viu si verde

Andra Dan spunea...

Iata-ma Doamne pe inca un prag al unui Om minunat asupra caruia ai lasat un har incredibil. Cuvintele acestea puse unul langa altul, intruchipeaza o realitate fantastica, si un talent inimaginabil. Aveti un suflet mare, si norocos este acela ce se bucura de el!