luni, 18 ianuarie 2010

REVOLTA IERNII


Stam fata in fata,eu si iarna.Imi pare stranie si ciudata.
Apoi ajung sa inteleg ca sub aparentul inghet este protejata viata.Dupa trei anotimpuri de pulsatie,iarna da sanse vietii sa evolueze si sa se odihneaca.Sub albul total este mult verde.Ne imbratisam si pot sa-i simt inima cu gust de soare.Sevele dorm,apele dorm mai clare si neviolate de nimeni.Firul de iarba vorbeste cu radacina copacului sub pamant impletindu-si trairea.Piatra ramane statornica si pasarea saruta copacul cu frunze interioare de ingeri.ODIHNA...
Pentru un nou ciclu...pentru evolutie si multa chemare.Chemare a mainilor ce se ating si zboara,suflet in suflet,vis de gnomi si spirite nestiute,spirit ascuns in orice.De respect pentru actul creatiei indiferent de furtuni.
Tatal meu e pregatit pentru marea calatorie.Imbracat in esenta de odihna a iernii stam.Mana in mana.Se deschide un nou portal pentru noi prin simtire si intuitie.El imi transmite tot ce a fost si va fi dincolo de zid.Eu ma uit in ochii sai si-i arat un drum,al meu,inca sinuos.
Si zambeste atat de impacat,incat imbratisez total ce este in interiorul trupului sau.
Tatal meu terestru...urca...acolo de unde va avea alta viziune si drum.O alta lupta de regasire in lumina divina.
Mi-a daruit calul sau ce nu a putut fi imblanzit.Sa-l pastrez.
Si ne lipim trup de trup,cal si om,suflet si suflet,spirit si spirit.Pana devenim una.Vorbim in limbi nepamantene,libertatea.
Si iarna ne ascunse in inima ei cautarea.Pentru o secunda din etern de odihna.

ACEASTA POSTARE E SCRISA IN CADRUL CONCURSULUI DE PE CENACLU LITARAR A CARUI SEF DE TRIB SI CRITIC SI GESTIONAR ESTE MADALIN DE PE ,,CERNEALA NEAGRA"PE CARE IL GASITI AICI-

8 comentarii:

Creatsa spunea...

Eu nu mai particip. :)) Tu si Raza de Soare m'ati intimidat. Nu e drept.

nakudo spunea...

da asa este..viata e cruda smile..ha-ha...scrie eu doar nu am vrut sa fac parte din juriu..scriu de placere....ce scrieti voi e important..nu baga in seama babele..:))

Creatsa spunea...

Baaa. :)) Pe cine faci tu baba mai? )) Nu te'ai mai uitat in oglinda sau ce? :)) Fai fetita fai. [-(

Cristian Lisandru spunea...

Baftă. Un text foarte bun. Sper să fie tratat aşa cum merită...

nakudo spunea...

baaa...eu iti zic ca-s baboi pe langa voi...chiar daca port codite da nu ma crezi..si stiu si de ce?pentru ca de vina e arssura cu mesajul..ha-ha-ha...te imbratisez tembelica de copil frumos....din gasca cea mai tare..pup...

nakudo spunea...

multumesc cristian...dar sincer eu astept sa vad ce scriu ei,adolescentii,raza deja m-a dat gata cu postarea...noi mosnegii sa facem arta de dragul artei si sa coloram doar intre linii...ha-ha citat din babuin si nevastuica..o zi frumoasa sa aveti...:)

elena marin-alexe spunea...

O postare complexa, o impletitura vaga de spirit, matafora si sentiment, care tipa doar l-o auzi Cineva.
Felicit manuta care a adunat traire si vis in autentic efemer.

nakudo spunea...

saru mana draga elena