miercuri, 10 februarie 2010

EMO?OARE?SAU REALITATEA REALA?


Zi de eruperi,zic.Nu grave ci foarte reale.Sa nu spune ti ca nu avem nici o vina ca ma apuca voma,zau,nu ca v-ar pasa ca ma apuca voma.In fond de cate chestii imortante cu adevarat va pasa in afara de propiul vostru egoism.Acest mesaj este in special pentru cei care se considera crestini si care teoretic si-ar da viata pentru binele omenirii.
Deci...
Lucrurile stau asa:astazi o fetita a incercat sa se sinucida,copil pana in 10 ani.De ce?pentru ca noi adultii santem niste dobitoci care ne complacem in minciuni si iluzii ce le vindem pe post de prajiturele gustoase.Ea zice,,Stefania,nu am bani de caiete speciale,nu am ciorapi,azi am mancat doi cartofi fierti si inatatoarea zice de ce nu aduc banii.Viata e de cacat si mai bine mor.Mi-ai zis sa cred si sa ma rog.Am facut-o dar nici un raspuns"
Eu raman blocata,interzisa efectiv.Nu am contrareplica,nu stiu cum sa reactionez.
Mai devreme le zice parintilor:,,nu am ce invata de la voi,ma aduc acasa la ea(fiind eu-adica)si ea ma asculta,intelege tot ce simt si ma doare"si plange iar .E o fetita superba,inteligenta,frumoasa,intuitiva.
Eu ii zic :,,de ce nu ai venit ca in fiecare zi la mine sa mananci,sa stam impreuna?"
Ea imi spune:,,ma gandesc ca ti-e mila si ma simt ca un caine pripas"
Plange din nou si iar imi spune ca vrea sa moara.
Ma darama complet pentru ca ma vad neputincioasa in fata problemelor si maturizarii sale inainte de timp.
O copilarie furata si condamnata.
Parintii nu sant dintre cei mai rai,sant someri,sant disperati,au banci,se cerata in casa de fata cu ea...dar o iubesc cu toate ca nu stiu cum sa procedeze.
Intr-o tara ce se duce la vale,sistemul actual creaza viitoarea generatie emo si fara speranta.Nici o sansa,nici o lumina,durere si ipocrizie.
Fetita ar concura picturile lui grigorescu...dar vede viata inutila.
Aveti burta plina si stati la caldura?
Va frecati satisfacuti pe pantece?
Mergeti duminica la biserica?
voi sa-i raspundeti de ce Dumnezeu ingaduie asa ceva.
Dar nu oricum ci pe intelesul unui copil de sapte ani.
Asta nu e un caz singular...ca ea sant mii,miliarde.In timp ce va vedeti mari intelectuali,credinciosi,poeti si sensibilosi....generatiile fragete isi taie venele,se spanzura,beau clor.
Azi nu va permit sa-mi spuneti ca dracul e de vina,pentru ca demonii santem noi.Nu-mi comentati ipocrit din spatele tastaturii si rahatului in care santem toti.
Nici nu-mi spuneti ca Divinitatea e de vina...
Ci doar noi am poluat viata cu mizerii.
Nu sant mai buna ca voi,dar sincer mi-e greata cand vad tatrul vostru de doi bani.In casele reale in care existati real...santeti niste viermi puturosi si fatarnici atat.

15 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Postarea ta ma surpride la citirea printre randuri....
Oare crestinii poarta vina atator familii distruse de bautura si dezmat?
Nici daca n-as fi crestina, nu as crede asta. Crestinii,au cele mai multe forme de asociatii apolitice, prin care isi ofera ajutorul pentru cei saraci. Dar pot ei oare schimba modul de viata a unor asa zisi parinti care si-au uitat rostul lor?
Sunt saraci si printre crestini, dar copii lor nu trec prin viata loviti de comportamentul urat al parintilor iresponsabili....
Parintii crestini si saraci sunt exemplu de daruire pentru copii lor.
Cred ca principalii vinovati sunt parintii iresponsabili si necredinciosi.
Stiu ca esti tare trista dar daca privesti in esenta, vei vedea altfel lucrurile. O sa mai vb. pe aceasta tema si te rog nu mai fii asa trista.....te rog....te imbratisez si ma gandesc la tine.

Cristake1974 spunea...

Acu mi-ai adus aminte, desi n-are legatura cu ce zici tu, de scarnavia de Tiriac. Si cei de teapa lui. Seniorii sobri, care vin pe mosii, fie la vanat mistreti, fie la vanat dobanzi de la bancile lor, de la lanturile lor de magazine, de la tot cacatul asta al lumii contemporane in care profitul e scopul si banul sangele.
Te mai uiti la porcul de Simirad, iti amintesti faptul ca nu demult isi acordase singurel, ca angajat la stat, o prima de sarbatori de vreo 300 sau chiar 400 de milioane... auzit-am.
Te uiti la putori batrane care ocupa catedre universitare cu lefuri aberante, desi senilitatea i-a atins de cel putin un deceniu si oricum erau incompetenti si in zilele "bune", in vreme ce profesorasii de rand sunt eliminati din invatamant - ca nu e fonduri.
Ma uit la Robingo cu Tociu si Palade, la Dansez pt. ma-ta si la alte balciuri ieftine, de uns ochii la pulime... si zau ca mai ca iti vine sa versi E-urile halite la pranz.
Numa' cate abuzuri si nemernicii se petrec pe la casele de copii, prin azile, prin centre de tot felul de "protectie sociala".... cati porci si scroafe isi umfla matul din portia unui ghiuj sau a unui plod si asa oropsit de soarta.
Intre cele doua lumi, nobilimea si prostimea, straluceste in dealul Cetatuii crucea aprinsa de la manastire, iar undeva in zare, crucea cu neoane de la Repedea. Poate trebuie unele de lemn, nu de lumina. Si mai ales, in numar cat mai mare.

BeBe^^ spunea...

Stii... Nu toata lumea are viata roz. Iar cei care o au se plang de nimicuri. Uitand sa se mai uita putin in jur.
Si da stiu, am invatat pe rpopria piele, ca majoritatea adultilor sunt niste idioti, niste demoni cum le zici tu. Odata cu inaintarea in varsta nu mai inteleg, nu mai vad ce simtim noi, copiii. Devin orbi. Sunt ca niste cartite care, desi supravietuiesc si o duc bine nu sunt in stare sa deschida ochii. PENTRU CA NICI MACAR NU SE CHINUIE!

nakudo spunea...

draga mama dupa cum am vorbit pe mess..nu ati inteles..nu at6ac crestinii ci crstinii de fatada care se bat cu pumnul in piept de valorile lor..o lectie frumoasa mi-o ofera zi de zi un om deosebit..george de pe cadelnita..o famile smerita,inteleapta care chiar fac multe si nu judeca..care zic ca e putin ce fac si sant foarte mici..crestinismul nu se lauda,nu se mandreste..e smerit si merge pana la sacrificiu..nu poti avea liniste cand cel de alaturi sufera..poate sant vinovati parintii dar eu ridic problema despre o viata de om..asta fac..o viata care maine poate inceta sa mai fie...corecta citire printre randuri la cristake si tipatul durerilor copiilor adunate il vedeti la smile..mai jos..nici nu vreau sa ma gandesc ca smile ar putea sa inceteze sa fie sau fluturas.

nakudo spunea...

cristake..ai zis tot..asta transmit si subscriu si eu la cele zise de tine..asta e realitatea..multumesc

nakudo spunea...

draga smile..stiu ca viata nu e roz..si ma rog sa nu devin niciodata o cartita oarba...chiar asa sant multi adulti..rage egoismul si-si pierd inima..odata cu ele capacitatea de intelegere a adevaratelor valori..te iubesc omule enorm...santeti minunati toti iar cand o sa ajungeti adulti daca va schimbati si va cretinii o sa vin cu carja si proteza sa va crioesc o mama de bataie..:)

Anonim spunea...

Am să-ţi spun o poveste tot despre o fetiţă cam de zece ani. O fetiţă din flori frumoasă ca o floare, ce nu şi-a cunoscut niciodată tatăl, iar mamei nu prea îi păsa de ea. Vecinilor li se făcea milă şi îi mai dădea câte o felie de pâine înmuiată în apă cu zahăr, dar s-a întâmplat să o găsească în casă leşinată de foame. Vecinii au aranjat actele ca ea să plece la un orfelinat la Focşani. Mama nu s-a opus şi uite aşa a părăsit un loc unde nu a fost iubită cu altul unde o aştepta teroarea.
Nu i-a fost uşor, a terminat opt clase şi a făcut liceul la seral. S-a măritat pentru că-şi dorea o familie şi mai ales copii cărora să le dăruiască iubire, deşi nu prea ştia cum s-o facă. A avut o viaţă grea, a muncit mult dar niciodată nu şi-a dorit moartea şi stau să mă gândesc cum au ajuns copii din ziua de azi să gândească cu atâta uşurinţă să se sinucidă?
O fi şi televizorul de vină. Cine ştie!

nakudo spunea...

multumesc mult draga floare de colt ca ti-ai deschis sufletul in fata mea si a noastra..multumesc de incredere...stiu si simt aceasta fetita...care azi e o femeie superba si de calitate...care merita tot ce e mai bun...nu stiu daca e televizorul de vina sincer,poate pierderea valorilor...intr-o casa in care zi de zi auzi doar discutii de bani,frica de a ramane fara loc de munca,in care parintii sant primii ce ajung la depresie si deznadejde cum poate vedea lumea un copil?par comunista dar in timpurile in care fetita a ajuns intr-un orfelinat..toti aveau unde munci,aveau case,aveau stabilitate,refugiul era cartea,teatrul,arta...nu refugiile de azi...si stiu ce vreau sa spun...sincer fetita de care zici oricum e o supravetuitoare..am facut ani de zile voluntariat in orfelinate de la 14 ani...stiu ce a trait si a trebuit sa suporte fetita..deci e un luptator...te imbratisez cu mare drag..mare

coolboy spunea...

hi how are you

she looks great today

nakudo i want to learn your language can you help mee

nakudo spunea...

dear naveen ...
Nacu-e painting by artist Grigorescu.
Glad you like
sure you can naveen.
one to start with one days a week by email.
okay?
kiss

BeBe^^ spunea...

Bine Nakudo. Da la mine sa vi cu carja inainte sa ma tampesc de tot. :)) Ca nu vreau sa ajung o mama absurda, o sotie sacaitoare sau o bunica tampita.:))

nakudo spunea...

n-ai sa ajungi niciodata asa draga mea smile...pe bune...te imbratisez ai sa vezi

elena marin-alexe spunea...

Posibil sa nu ma fi facut inteleasa.Eu insa cred in continuare ca un parinte este principalul responsabil pentru copiii sai.Dincolo de comportamentul crestinesc al unora care se cred dar nu sunt crestini, eu nu fac 3-5 copii si apoi ii las in voia sortii, sau la mila crestineasca. Nu-i normal sa gandesc asa.
Si nu arunc noroi pe capul celui ce -si etaleaza ultimul tip de automobil, pe strada mea in timp ce pruncul meu plange de foame. Pe acel om il va judeca Dumnezeu si pe toti cei ca dansul, dar si eu voi fi judecat pentru-ca am dat nastere la copii si in loc sa-i iubesc si sa le port de grija ,rugandu-ma zilnic lui Dumnezeu pentru painea de toate zilelem ma multumesc sa-i beau banii de alocatie si sa injur numele lui Dumnezeu.

De ce nu se intampla asemenea lucruri, in casele si familiile pocaitilor saraci?

nakudo spunea...

eu doar vorbesc despre po viata...care pentru mine e extraordinar de importanta..foarte si din familie de hindusi sau arabi la fel as fi simtit si parintii chiar nu ar fi fost vinovati...un copil musulman se poate sinucide pentru ca nu e crestin?daca ar fi crestin ar fi diferit?
nu ar fi tot o viata..pentru mine oamenii nu au coloratura...sant oameni..imi pasa si ii iubesc la fel indiferent de religie de culoare de tinut...o viata e o viata...si nu pot avea liniste si daca ar trebui sa mor pt un copil musulman sau tibetan as faceao..sincer nu e mai pretios copilul crestin..Dumnezeu ne iubeste pe toti ..nu are favoriti...viata e mesajul..nu mancarea ,nu banii...poate pocaitii transmit dragoste si siguranta cu toate asta am vazut si pocaiti doar cu numele care isi sacrifica copii...si a caror copii ajung in luyme datorita restrictiilor si faptului ca sant mereu judecati...ma iertati..nu mint...lumea e aceeasi indiferent de orientare..indiferent..oamenii au acceasi valoare oriunde..o seara cu pace si lumina sa aveti si din nou iertati-ma

Omul de nicaieri spunea...

M-a surprins profund postarea ta. Majoritatea cu cat au mai mult, cu atat vor mai mult. E inspaimantator ca un copil sa vrea sa moara la 7 ani. Si e inspaimantator gandirea pe care o are...
nu e vorba de religie si de cati bani are fiecare sau cate case si etc etc etc...Sunt oameni si oameni. In fond, conteaza ce scoti pe gura si cum iti e sufletul.
Nici macar desteptaciunea sau inteligenta nu te face mai bun, din contra...mai egoist.