sâmbătă, 13 februarie 2010

,,HAPI" VALENTINE sau LARRY FLYNT


Larry Flynt, editor american, fondatorul revistei Hustler. Pe numele intreg Larry Claxton Flynt, editorul american s-a nascut intr-un satuc izolat din Kentucky. Era cel mai mare dintre cei trei copii ai unei familii sarmane. In 1951, si-a pierdut o sora, aceasta murind la varsta de 4 ani din cauza leucemiei. Un an mai tarziu, parintii sai s-au despartit, iar Larry s-a mutat cu mama in Indiana. Ca sa se intretina pe el si mama sa a acceptat slujbe marunte, insa nu era deloc multumit si s-a inrolat in Marina americana. Dupa cinci ani de serviciu militar, Flynt a cumparat un local pe care l-a transformat in club de striptease. Afacerea a mers bine, astfel ca intr-un singur an a reusit sa deschida mai multe asemenea localuri. De aici a aparut si ideea editarii unei fituici in care sa anunte evenimentele organizate in cluburile sale. Viata sa era in acea perioada un sir neintrerupt de petreceri. Tot atunci a intalnit-o si pe Althea Leasure, o dansatoare de numai 17 ani, care avea sa ii devina sotie in 1976. Nemultumit de continutul publicatiilor pentru barbati care se aflau pe piata SUA, Flynt s-a gandit sa transforme fituica sa intr-o revista adevarata. Asa a aparut, in 1974, Hustler, cea mai indrazneata publicatie americana, in care nuditatea era prezentata fara perdea, iar scenele de sex nu erau cenzurate. Acesta a fost si punctul de pornire a lui Flynt in lupta de aparare a libertatii de exprimare, prevazuta in primul amendament din Constitutia SUA, el fiind implicat intr-o serie de procese in care era acuzat de raspandirea de material obscen. In martie 1978, a fost impuscat in fata Tribunalului din Georgia si a ramas paralizat la picioare. Actiunile in justitie indreptate impotriva sa au continuat sa curga, el fiind acuzat si condamnat in mai multe procese celebre care au facut din Larry Flynt un simbol al luptei contra cenzurii.

-acest articol nu este un atac ci un alt mod de percepere a acestei sarbatori de doi bani,imprumutata,care ne-a ucis Dragobetele,pentru rutinarea cuplurilor si celor ce se taraie de gat in aparente...acest personaj a oferit o solutie-

6 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Subscriu cu tristete la tot ce ai detaliat aici draga mea. Promovam doar sarbatorile din occident, de parca noi nu am avea valoare ca si popor si autenticitate....Am ajuns un popor contrafacut.
Sa invatam sa ne pastram puritatea romaneasca....Se poate daca vrem!
Pupici sinceri pe sufletul tau!
Binecuvantari trimit la Iasi!

nakudo spunea...

ar trebui sa reinventam romanismul...saracul e disparut si noi ne pierdem identitatea..sincer va intreb unde sant lautarii nostri,unde sant maria tanase,ciuleandra,calusarii?santem sau ar trebui sa fim un popor bun si spiritual...va imbratisez cu multa dragoste..multumesc mult

Marius Ola spunea...

Cam aşa a început manelizarea...
În fapt, atracţia uşorului, visului provocat şi fără noimă reală. Cred că iar au legătură melodia şi postul de aici. Dar, e numai o bănuială:)

Bejenaru Gabriela spunea...

o zi minunata si plina de iubire va dorim si sa va iubiti cu multa patima.

nakudo spunea...

foarte adevarat draga marius..bine ai revenit..poate invatam si noi sa facem ziua de 48 de ore sa avem mai mult timp...:))

nakudo spunea...

si voi dragii nostri frumosi...e soare gabriela..valea in gradina botanica nu pe calculator..hi-hi..multumim...va pupam