luni, 29 martie 2010

Patimile


Patimile ...nu sant ceea ce simtim doar in aceasta saptamana.Nici ceea ce percepem noi constient ca fiind suferinte.Deja daca mentalizam urla orgoliul si egoismul.Eul e la loc de cinste pe un altar unde ne autoveneram inducand si celor din jur aceeasi stare.Ce e patima?Nu stiu pentru ca nu voi urca niciodata un drum al Golgotei si nu am sa mantui omenirea.Pot doar sa ma joc si sa cred ca stiu ce a simtit El.Fals .Cum am putea simti ceea ce a simtit El...cand si astazi inca ridicam cruci pe care rastignim tot ce e luminos in oameni?Oare patima se refera la durerea fizica?Nu cred...nici nu am curaj sa-mi imaginez ce a simtit Divinitatea traind printre noi.
Saptamana aceasta ca toate saptamanile vietii mele,este cea in care percep si resimt ce patimeste inca pamantul.Intr-o rabdare tacuta ce ma inspaimanta.Astept rabufnirea si umplerea paharului.In care simt ce patimeste apa si cerul.In care ingerii sant peniti sub aripi intre doi porci sacrificati si miei cu priviri blande ce vor umple burdihane gurmande intre doua manele.In care simt tot ce au trait si transmis cei numai sant,cei ce pleaca,cei ce se intorc si cei ce nu se intorc.Pe cei ce nasc azi si mor cu fiecare secunda,pe cei ce se or sa vina.
O parte din mine se imparte intre trairi ,plecand in alt timp si spatiu.Intre inghitituri mici de viata...care vorbeste,vibrand.

10 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Nu stiu de ce, dar am senzatia ca nu tu ai scris acest articol ci eu, chiar eu l-am scris.Cuvintele sunt aidoma celor pe care ma gandeam sa le scriu pentru maine, in semn de protest, fata de cum privesc extrem de multi oameni, poate chiar cei mai multi, Pastele.
Insa cred ca nu o sa mai spun nimic, deoarece ai spus tu tot.
Fii binecuvantata Stefy, cu binecuvantarile cerului si binecuvantarile pamantului.
Doar bucurii sa-ti aduca sarbatoarea Invierii Lui!Cu aceiasi iubire rupta din IUBIREA LUI!Elena.

Anonim spunea...

I wish the translation was better.... sometimes its intersting seeing what it turns out to be... know what I mean?

Omul de nicaieri spunea...

si eu care mi-am zis ca saptamana asta numai pacatuiesc, am ras azi ca o nebuna si am facut glume proaste...
da, ai dreptate. Pastele se rezuma la umplerea burtii si a spitalelor. Si sa bei ca un porc:))

Bejenaru Gabriela spunea...

patimile...ar trebui sa le simtim mai tot timpul pacatuim,rastignim tot ce este frumos si plina de viata iar in urma noastra se naste o lume de plastic.o saptamana cat mai frumoasa dragi mei.

Haiawatha spunea...

Ideea de patima ca forma de izbavire, acum realizez ca e strict legata de crestinism... crea cale catre salvare... frumos post nakudo draga!

nakudo spunea...

saru mana draga prietna..avem noi talentul de a empata..de fapt e undar..chiar m-am amuzat,adevarat umor negru...ma uit la Maica Domnului cu leduri si ceasuri chinezesti cu Isus..asta au romanii in casa...sufletele is moarte,negre,grotesti si reci de moarte ..dar eu zic asa..Isus a inviat.

nakudo spunea...

understand what you mean
to say that everyone is better to find their own way
will identify a path
will find
I personally identify with Shamanism
but look what changes occur inside Christianity
I think magic is even

nakudo spunea...

draga roxana ..trebuie sa inveti sa te iubesti..sa te ierti sa ve3zi ce lucruri minunate ai in tine...avem si negura..asa santem proiectati...ma repet iar duali...viata exista si curge..ea are reguli proprii...fara forta interioara nu putem supravetui..apoi rasul nu e interzis..eu vad divinitatea plina de umor si dragoste...absoluta..

nakudo spunea...

draga gabriela..toti gresim..depnde din ce motive o facem..motivatia e cheia...greseala insotita de rautate mi se pare groteasca...frumos spus,ramane o lume de plastic.stii cum?ca atunci cand omul inlocuieste planta naturala cu trandafiri de plastic ca sa nu-i mai ude si ingrijeasca...hi-hi..super..si noi va iubim si santeti minunati

nakudo spunea...

multumesc draga edu..e ceea ce simt..nu e procesat la nivel de3 sinteza intelectuala...zic ..cunosc,am experimentat,numeroase drumuri...cu oameni minunati,musulmani,yogini,daoistietc..minunati..si nu pot sa-mi scot niciodata din suflet dovada de dragoste divina ..prin calea cristica