sâmbătă, 28 august 2010

CU CAPUL IN JOS


De multe ori ma intreb si poate nici macar nu este asa de indicat sa-mi ridic prea multe semne de intrebare.De ce sa ai insomnii si arsuri stomacale cand poti sa-ti mai ridici un zid sau sa te ascunzi in propria ta vizuina?
Pornind de la premiza ca traim intr-o lume extraordinar de umana si calda,uneori adevarul e dus cu mare greutate.Ne jucam:ca ne pasa si santem afectati de cei din jur.Cel mai des nu santem decat egoisti si ne place sa ne vedem net superiori sau mari justitiari.Pana si comunicarea e de complezenta.Dar ne roade curiozitatea sa vedem ce e in tartacuta celui de alaturi si daca avem bafta -si in suflet.Cu cat ii punem mai multe minusuri cu atat mai multe plusuri pentru noi.
Expierenta virtuala mi-a aratat,adevarat-singular,ca oamenii sant precum sobolanii.Ies noaptea...cand se amagesc ca nu-i depisteaza nimeni.Ilogic,sant multe capcane aparent dragute.Pentru anularea metaforelor,cand sant siguri nejustificat ca nu-i vede nimeni.
Ne agitam sa demonstram ce geniali sau deosebiti santem.Personal pot spune ca am experimentat.Din bun simt am catalogat oamenii in buni si rai,retardati si cu sinapse,handicapati sufleteste sau generosi,frustrati sexuali sau direct de neimpliniti si cautatori..etc.
Nici nu o sa neg ca m-am amuzaqt copios.Latura demonica a fiecaruia,ar zice unii.
Real?
Chiar tine de pasarele si turturele.Ce sa zic?Cei cu care am comunicare reala si cei pe care nu dau doi bani dar sant amabila,se poarta sa fii dragut.
Pot scrie inca zece mii de articole legate de religie(ca e la moda),pot demonstra cat am citit sau citesc.Cui si la ce foloseste?Dintre bipezi santem atat de nocivi incat si ce a fost geniu candva,mozolim intre doua bale presupus intelectuale.In lumea reala ce este nonconformism si reguli se reduce doar la cativa oameni.,,Arata-mi un OM."
Jumatatea mea de neinlocuit,ei,cei de departe,pe care i-as dori in permanenta aici-cei din categoria nebunilor frumosi cu iz de mauri,la cele doua ce traiesc la nivel angelic.
Bunul simt te face sa te epuizezi.Sa pari mereu amabil si intelegator.Sa lasam asta sfintilor canonizati.
Interactiunea reala chiar este doar cu cei in fata carora poti sta gol interior.Fara temeri,spaime,remuscari,vinovatie.
Apoi:,,Pentru ca o fortareata sa fie secreta,ea trebuie sa fie invizibila"-Ngakpa Chogyam
sursa foto:aici