luni, 25 octombrie 2010

Ce este gandul?


Structura psihica de ansamblu a omului este formata din inconstient si subconstient,constiinta de sine cu cei doi poli-eul sau intimul constient si afisatul.Intre cei doi poli,intim si afisat,se formeaza o cavitate intima neuropsihica care este intr-o continua variatie a marimii determinata de distanta dintre cei doi poli.Inconstientul are doua componente:individual si colectiv.
La om,informatia este perceputa din exteriorul sau interiorul propriului corp fizic prin portile afisatului,formate din senzori neuropsihici,in cavitatea intima conturata la extreme din cei doi poli,intim si afisat.Aici este supusa unui proces de reflexie multipla,rezonanta,intre cei doi poli.
Toate procesele care au loc in cavitatea intima neuropsihica,cu aportul controlat al constientului si subconstientului,prin care intra informatia si iese impulsul decizional sub forma undelor psi,putem spune ca formeaza procesul gandirii constiente la om.
Cu cat frecventa vibratorie a acestor unde,formate in cavitatea neuropsihica,va fi mai mare,cu atat vor avea capacitatea de propagare si penetratie mai ridicata.In schimb,adancimea gandului,a nivelului de intelegere,o gandire analitica si sintetica in acelasi timp,va fi determinata de marimea cavitatii intime.
Intuitia o putem numi o gandire in plan superior,in sensul ca antreneaza mai putin perceptia exterioara in procesul de prelucrare in cavitatea intima si mai mult stocul de informatii din inconstient si subconstient,printr-o actiune de recombinare a fractiunilor de informatii procesate si sincronizate.
Pradoxal,poate prin gandire,nu vom rezolva pretul painii,,mondiale",daca nu vom intelege toate rosturile noastre.Numai intelegand ca santem purtatorii tuturor misterelor de la facerea lumii,numai asa vom deslusi misterul pulsiunilor interioare care ne poarta pasii in actiunile prezente.
Numai asa vom intelege ca painea mondiala este a tuturor,caci in fiecare din noi se gaseste cate o firmitura din ,,painea universului".
sinteza dinQuo vadis homo