luni, 18 octombrie 2010

Doamna ELENA


Stiti ca niciodata nu mi-am propus sa fac dezbateri religioase sau filozofice pentru ca eu cred ca vine o zi in viata fiecarui om cand isi gaseste calea si drumul.Cred sincer in asta.Cred ca unii constientizeaza si unii nu.Dar vorba unui mare intelept al zilelor noastre,care este Cristake,hi-hi...fiecare cu menirea sa.Si capacitatea de toleranta si patrundere.De ce o postare relativ religioasa?
Pentru ca zic asa,draga PRIETENA...SIMT MULTA DURERE,DEPRIMARE SI PLANS SI ETC.Nu trebuie sa recunoasteti fata de mine.Dar stiu pentru ca ,cumva am avut permisiune de sus,ca s-a adunat prea mult.Nu vreau sa fac mari dezbateri ce nu-si au rostul ,dar zic ca am studiat printr-o mare binecuvantare,Talmudul,tarotul,esoterismul,exoterismul,filozofiile,multe alte religii.Acum mi-ar place sa zambiti!
Stiti ce-L face special pe Iisus?
Nu neaparat crestinismul disecat de stiinta si alte ramuri si intelectul.
Stiti de ce?
Pentru ca daca ar fi fost o legenda,o metafora orice vrem...crestinismul nu ar fi rezistat mii de ani fiind o ,,filozofie"fara valoare.
Tot rational,ar trebui sa se intrebe fiecare de ce valori de genul,,fa celui de alaturi ceea ce ai face pentru tine",,,spun ca nu exista slujire mai mare decat de ati sluji aproapele",,,lasati copilasii sa vina Mine...si cel ce nu va avea nima ca un copil,nu va vedea imparatia"etc...au dainuit?Atatea mii de ani?
De ce non violenta,toleranta,sacrificiul si slujirea oamenilor sant lumina?
Pe Iisus il face special latura divina si latura umana de perceptie a slabiciunilor si luptei...a nedescrimarii...a unui comunism de sanse egale spiritual si uman.
De asta zic..figura sa...mesajul,stiinta,transformarea nu pot fi inlocuite.O cale dura dar plina de traire,de redescoperire,de caderi si urcusuri si mai presus de toate o cale a dragostei supreme,neegoiste ci daruite...
Stiintific sau strict spiritual,Iisus ramane principalul negociator pentru noi si singura cale,rationala,umana sau religioasa.Una de slujire,de a sta nud,adevarat cu calitati si defecte...si cu toate astea de a fi iubit si apreciat dincolo de ,,carcasa".
Cunoasteti pe cineva la fel?
Eu nu..
De asta zic draga prietena,vine un timp cand omul simte,depinde si daca reactioneaza.Asta nu putem decide noi.De asta avem liberul arbitru,alegerile si cea mai mare dovada de respect si neumilire din partea devinitatii.
As fi putut face divagatii pe citate si studii dupa 2 ani de predat religia dar zic atat..Iisus ne-a invata ca o minte si cultura care nu coboara in inima nu valoreaza nimic.
acest articol nu e un atac ..ci doar o sustinere a unei cai unica aleasa de multi pentru care ar trebui sa dovedim mult mai mult respect