marți, 21 decembrie 2010

NASTEREA DOMNULUI


,,Cred,Doamne,ajuta necredintei mele"-Marcu9-24
Vin unii si-mi spun:as duce o viata crestina daca as putea...daca as avea conditii,daca ar fi...dar asa e imposibil.Si le raspund:Asta e viata de care ai parte,asta-i lozul pe care l-ai tras,acum trebuie sa fii crestin,daca astepti sa ai confort si timp liber si sa fie liniste si bunastare si sa se duca jupaneasa la piata si sa gasesti branza in toate bacaniile ai putea pierde prilejul de a fi ceea ce spui ca doresti sa fii.Trebuie sa te poti marturisi crestin oriunde,in tren,in subsol,printre dobitoci,intr-un spatiu locativ comun,pe cruce,intr-o camera de tacere,la coada.
Omul care traieste in vremelnicie isi inchipuie ca crede,ca la rugaciune esentialul,scopul silintei lui este ca Dumnezeu aude ceea ce el il roaga.Si totusi,in vesnicul inteles al adevarului,e tocmai pe dos:rugaciunea nu are temei in adevar cand Dumnezeu aude ceea ce este rugat sa implineasca,ea are temei cand CEL CARE SE ROAGA NU INCETEAZA DE A SE RUGA PANA CE AJUNGE A FI EL INSUSI CEL CARE AUDE CE VREA DUMNEZEU.
Omul vremelniciei face risipa de vorbe,dar acela care se roaga cu adevarat se margineste SA ASCULTE.
Hristos a inteles ca pentru a se revela oamenilor,Dumnezeu facandu-se trup va trebui sa se jertfeasca si pentru ca jertfa sa fie autentica si buna Sa credinta sa fie imbatabila va trebui sa-si dea viata.Numai dandu-si viata-era in masura a dovedi ca n-a venit pe lume degeaba si ca intentiile Sale erau Serioase.
Paradoxal mai lucreaza Hristos si cu pacatosii,cu viata si moartea.Harul sfinteniei e moartea noastra.Ceea ce inseamna ca in operatia indreptatirii,Domnul ii spune mortului(adica pacatosului)-traieste.Apoi,dupa ce l-a scos din pacat,cu alte cuvinte din moarte,si l-a chemat la viata,tot El ii spune celui acum viu-mori!Pacatosul cait-fostul mort care a fost chemat la viata-urmeaza acum sa moara la cele tampit percepute.
Din trairea cristica reiese de asemeni ca fericirea si linistea nu le putem crea singuri,pe cale materiala ci ca ne sant date de sus.
Inca o dovada a existentei Divine.Faptul ca noi nu putem percepe logic anumite,,chestii"inseamna ca nu e intuneric ci ca lumina se asteapta in liniste si smerenie,in inceputul schimbarii interioare ce va crea un om cu trei functii si trei dimensiuni.
Si sa nu uitam ca nu santem agali cu Dumnezeu....a se credea egal i-a declansat caderea lui Lucifer.
In marele act a iubirii,prin nasterea unui prunc candva,anonim,dar care a schimbat istoria si oamenii eu zic....viata reala nu se poate fara gingasie,bagare de seama,chiar umilinta si a afi treji,deci nu boi manipulati.Si azi poate pruncul de langa voi e special si voi treceti indiferenti la saracie,reguli o,menesti,incorsetati in egoism si mult eu.Doar daruind poti simti fericirea,doar urmandu-ti drumul...ajungi la final.
ISUS CHIAR S-A NASCUT.de ma provocati va aduc si argumentele stiintifice,istorice,arheologice dar la ce ar folosi daca nu vreti sa simtiti iubirea Sa infinta?

8 comentarii:

muzeul virtual al apei ploiesti spunea...

Nu pot comenta nimic...ar trebui sa tac, dar vine ziua lui Vladimir si esti indreptatita sa vorbesti...Craciun alb-verde si An nou cu vise de vasc in stejari batrani...Multumesc ! La multi ani!

nakudo spunea...

visele au logicva lor..asa cum realitatea are logica sa...eu spun ce simt si ce am sintetizat..si dupa cum stiti noi si in realitate santem ceea ce santem..nu filozofii,nu minciuni...scobiti un pic,asumat-ma riscul de adevar,suportati consecintele...mi-ati mintit sau dus in eroare copiii,madalin,smile etc...noi v=am iertat dar nimic nu poate cumpara sufletul si stiti..uncasu v=ar fi decimat dar a fost umanist
nu-s rea doar realista
in esenta va iubim si oricand o sa impartim realitatea subtila

muzeul virtual al apei ploiesti spunea...

Multumesc pentru iertare...suport orice consecinte, chiar si pe aceea de a fi de iubit de voi in continuare...dar trebuie sa stiti ca v-am iubit mereu, va iubesc la fel de mult si imi e dor de voi copii frumosi la suflet si chip...am incredere sa impart cu voi si visele si realitatea...Freud spunea ca "Omul are nevoie de un vis ca sa suporte realitatea"...De fapt ESENTA realitatii e visul...

Anonim spunea...

Am citit cu ochii mari, aşa cum fac copiii când ascultă o poveste.

Mă bucură revenirea ta, draga mea dragă.

Zile pline de iubire alături de cei dragi sufletului tău!

elena marin-alexe spunea...

CEL CARE SE ROAGA NU INCETEAZA DE A SE RUGA PANA CE AJUNGE A FI EL INSUSI CEL CARE AUDE CE VREA DUMNEZEU...o maxima remarcabila draga mea Stefy!
Pledoaria ta despre nasterea spre sacrificiu a Fiului lui Dumnezeu, a fost scrisa pe pagini de aur in vesnicii de mana Domnului.
Fie ca dragostea Lui sa te copleseasca si sa-si puna sigiliul sfant pe inima ta , pentru vesnica eternitate.
Ce-as mai povesti cu tine ...la gura sobei, vrute si nevrute, oprindu-ne din cand in cand sa ascultam colindele copiilor..
Mult te imbratisez fata verde, frumoasa si buna la suflet.
Pace sfanta si multa bucurie sa-ti lumineze sarbatorile!

nakudo spunea...

multumesc draga geanina si voua de asemenea...sper ca esti bine si zambitoare asa cum te stiu...te imbratisez cu dragoste

nakudo spunea...

pacea e un dar draga mea prietena..o recompensa a iubirii si a urmarii unei cai...asa este e o marturie...crestinismul e iubire...

nakudo spunea...

muzeul virtual al apei ploiesti...noi discutam de iubirea cristica ,atat copiii,adolescenti care au crezut in dv oricum au suferit si orice dezamagire la varste fragede creeaza scheele in omul matur de mai tarziu....sarbatori fericite!