marți, 14 februarie 2012


Ne inchidem in propriile noastre colivii,ne ridicam ziduri si lasam ochiuri mici de geamuri la care ne punem zabrele.Cautam mereu justificari si scuze pentru propriile noastre esecuri.O rasa genetic programata sa se victimizeze.Sa ridice degetul acuzator.Spre ceva,cineva.
Animalele nu stau sa faca depresii care sa le scuze lasitatea si lipsa vointei de a supravetui.Stiu ca lupta,miscarea,actiunea,depasirea situatiilor limita inseamna expierenta,putere.Tot mai multa putere cu fiecare zi ce trece.Lumea animala e setata sa simta,sa intuiasca,sa fie mereu cu simturile treze.Nu intr-o stare de blegeala melancolica ca noi oamenii.
Ma amuza copios chestii de genul,,nu pot fi eu datorita oamenilor,oamenii sant rai etc,ma ingradesc".Un rahat convenabil.Nimeni nu-ti impune sa-ti omori interiorul,nimeni nu-ti poate impune sa nu faci ce e corect,nimeni nu-ti poate lua libertatea.Cel mai de pret dar care vine din interior.Pentru ca aripile se desfac prima data in interiorul inimii.Pentru ca ea stie cel mai bine.
Dar daca vrem justificari pentru ceea ce nu santem ...poate ar trebui sa ne uitam intai in oglinda si sa vedem ce plati santem in interior.Asa ca niste biscuiti arsi in cuptor.
Santem proprii nostri dusmani,proprii nostri calai care ne dam sentinte de a sta inchisi pe viata in propriile noastre celule.
Daca interiorul ar fi conectat cu intreaga creatie ne-am afla rostul.
Drept urmare imi permit pasi de dans ce par ca sfideaza.Link
arta fotografica-aici

4 comentarii:

Omul de nicaieri spunea...

Ohh ce dragut ca ai dat din nou drumul la comentarii! Imi place ce ai scris, dar te intreb : nu exista si oamenii care prefera sa fie ei raul, care isi asuma aceasta eticheta, care o accepta cu demnitate si verticalitate... Persoane care iubesc atat de mult incat... incat nu stiu, iubesc si gata.
Si da. Aripile se desfac prima oara in interior. Apoi strapung cu putere omoplatii si te fac sa zbori.

nakudo spunea...

stiu,draga Roxana,cel putin unii chiar se bucura foarte tare...vezi m-ai sus...ha-ha..nu dezbat problema omului bun sau rau ci doar a luptei...deci ai dreptate,tot respectul pentru cei asa zis rai da cu coloana verticala...
ca iubeste ,stiu..nimeni nu poate interzice iubirea..nici judeca ,zau

elena marin-alexe spunea...

Buna seara fata verde! M-am aventurat printre cuvintele care dantuiesc pe pagina ta, lasand cititorului posibilitatea de a alege mesajul in forma in care poate fi mai mult sau mai putin inteles.
Stii ceva? De acord cu tine, caci nici eu nu prea cred ca rautatea unor semeni, ma pot ingradi in vreun fel. Ma pot oarecum descuraja, cateodata, dar atat.
Da, totul porneste din interior.
Cu imbratisari calde, si iubire din IUBIRE!

nakudo spunea...

adica cum s-ar zice,draga mea prietena,daca dai cu matura in odaia interna poate intra si lumina mai multa...asa este....ha-ha.va intorc imbratisarile si multa putere...