vineri, 7 iunie 2013

In verde

Ploua incet,lin ca un cantec de leagan cu petice de curcubeu.E doar inceputul intregirii pe marea panza a trairilor tesuta in verde si galben.
Cos fiecare petic pana am sa fac o punte pe care caii sa poata cobori din ceruri pana la fereastra mea.
Pisici furisate in arc incearca sa se exprime intr-un nou alfabet.Imi largesc cercul cu fiecare unda ce propaga frumosul.Cand aproape sa dispara pescuiesc zambind o noua traire pe care o arunc si creez alte unde.
In seiful privirilor,frunza devine cuvant,trepied.Copacul devine portativ.Note ce emit muzica din interior.O tacere vorbita se tese.Model ce imbina arcuri de curcubeu.
El zboara in interiorul meu ca o pasare franta,obosita  de atatea migratii.Aluneca lin pe o panta in care aluviuni de gandire,constiinta si multa visare o transforma din deal in munte din munte intr-un mare gigant.La baza raman idealurile.Usor de  parcurs si cu pajisti inflorite.Miracolul e dincolo de nori,acolo unde nici cei mai temeinici alpinisti nu pot ajunge.Inlaturand nedistanta iarba incolteste.Pisica devine pe  zi ce trece mai Budha,cauta ca si el calea de mijloc...verifica pe pernute moi de felina ce sa aleaga,libertatea sau spatiul.

Niciun comentariu: