marți, 10 decembrie 2013

Focul

Sant absolut,total,complet...cred ca exista si alte cuvinte,deci etc...fascinata de ,,frumusetea'' trairilor precraciunoase la oameni,parca asa se numesc.
Instalatii si ceasuri cu Isus cu leduri neaparat,un ceas de ceramica cu mainile impreunate,tot cu leduri.Bradul artificial ca poate fi pastrat de la an la an,din banii economisiti se pot cumpara un kil de cartabos pentru trei zile profund traite,vinoaica la 5 kila(sa fie ca nu se stie niciodata ce cheflii crestini  vin in vizita).O agitatie de furnicar si impins carutul in marketuri.Full pana la refuz,ce daca nu-mi trebuie,las"sa fie.
Orasenii deja instruesc copiii sa-si adune banii de colinda si la ce persoane sa insiste sa-i primeasca,alea stiute de darnice sau machitoare,ca daca e alcool si sensibilitatea devine mare de tot.
In toata aceasta nebunie ,undeva un prunc se naste cu o mare misiune.Aceea de a schimba inimile omenesti intr-un cer terestru.Si anul acesta ca zi de zi,e imbracat saracios,nimic special nu atrage privirea multimii.E uitat in oceanul modernitatii ca un concept si nici atat.Vazand ceasurile cu leduri pe care se bat humanoizii ca doar e oferta...ma minunez iar cum o esenta e transformata intr-o manea.Intre timp...copiii mei de la tara,ma suna.Vorbesc cu una din fetite...de zapada,colinde reale,merele coapte si povestile spuse trei zile la rand...De un foc ce arde intelept ca si inimile lor.

2 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Într-adevăr pruncul care s-a născut nu are nimic în comun cu toată nebunia, din ce în ce mai mare din preajma Crăciunului....

nakudo spunea...

asa este..dar e asa trist...