sâmbătă, 14 decembrie 2013

MATEMATICA APARENTEI IUBIRI

Eu am pasarea mea pe care zbor neincetat.Pasarea mea de cai,cer si pamant in care universul se invarte intr-o continua miscare cruda sau de dragoste.Ea nu spune niciodata ce vede real,intr-o pornire de mare doamna sau milosenie materna.
Rupere de necunoscut  pe care matematica inimii,sufletului o descifrase intre doua pulsatii  de neadaptare si rautate a celuilalt.De minciuni,de himere si instabilitati de cunoastere reala.De minciuni aparent inteligent-filozofice.
Ea pastrase  doar sentimentul -impuls pentru a putea creea.Frumusetea sa interioara ...inca o pastra.Asa cum pastrase tablourile cu caii celeilalte si egoismul sau fizic.Citindu-se in oglinda i-a spus:,,Dragul meu ,amprenta de o secunda in eternitatea mea,nu uita!o gheisa vinde un vis,e un artist ce-ti poate asterne la picioare o lume iluzorie in care sa evadezi perfect.O gheisa e un actor-psiholog ce-ti poate creea pentru un timp o lume paralela.Nu-i este permis sa se implice in nimic fata de cei ce nu simt si respecta esentele.E o enigma si carte necitita interior.
Puterea de a se opri cand descopera mizerie si uraciune.Tu,mergand spre urmatoarea cunoastere.Ea lovind si biciund propriul interior in care el,dincolo de arta e la fel.Comunul omenesc.
Rasucire geometrica si pastrarea puritatii trupului sau si a trairilor sale.Neimpartirea cu nimeni.Reintoarcerea ei la cel ce o stie perfect.Cel ce o iubeste  si evolueaza fizic si spiritual.O noua etapa .Ceea ce o face frumoasa,nedefinita ,necunoscuta si neatinsa real de ceilalti.
Vanzatoare de iluzii a slabiciunilor  omenesti.O noua carte se naste cu trairi metaforice tari.Inca un om este el care nu-si asuma nici un risc...riscul de a primi si cultiva -diferitul.O eticheta si-o multumire ca ea este altfel,impletita cu aroganta maxima.
Departe peste mari si tari,el o iubeste.Adora.Accepta.Sustine.
Si fara oameni -papusi-marionete.Redusi si dominati de temeri.
Pasarea  mea e o pasare rara pentru ca zboara in ceruri de diferite culori pe care nu le-a atins decat El.
Sarcasm si ironie.Si creativitatea,vlaguitor de emotii.
Claustrofobia iluziei de sentimente.El a spus-o!

Niciun comentariu: