vineri, 6 iunie 2014

Universul

In ambianta fecundata de iubirea Lui,viata sa este peste tot si nicaieri.Spatiul in care radiaza aceasta energie fara forma divinizata,e impregnat de de viata lui.Nici un atom nu poate fi influentat,nici o vibratie nu se poate produce fara ca El sa fie imediat instiintat.Energia constienta unitate multiplicitate a acestui sistem aminteste cu greu slabele puteri pamantesti ale fiintei omenesti.Nu exista comparatie posibila.Nu voi repeta niciodata destul ca ne simtim in intregime in fiecare atom,in aceeasi masura ca in ansamblu.Ca actionam deodata peste tot sau intr-un punct dat al acestui spatiu sferic ,aceasta se face totdeauna cu un impuls al intregii fiinte.
Constiinta omeneasca s-a transformat intr-o energie stabila,senina,inzestrata cu o imensa capacitate de atractie,susceptibila sa produca miscarea intr-un spatiu,fara ca energia trinseca a acestei constiinte sa fie marita sau micsorata cu o iota.
Omnistiinta,omniputinta,omniprezenta se rezuma intr-o singura constiinta de viata si iubire.Toate puterile sunt cuprinse intr-o capacitate universalizata de a trezi si fecunda energia latenta din sanul tacerii eterne a spatiului fara hotar.
Cu un cuvant,nu acesta e insusi principiul formarii unui univers?A mladia suficient materia pentru a transforma o energie mecanica in forta electromagnetica,a face sa tasneasca viata.A permite vietii sa intrebuinteze aceasta substanta cu ajutorul afinitatilor prezente.In sfarsit a scoate din manifestari si din cauzele lor fenomenale,constiinta.

2 comentarii:

Cristake1974 spunea...

Amu', să încerc a fi altfel decât Gică Contra, zis Cosmin Hagi.
Am să cer lămurire, în loc de a contrazice. Cred că de la caniculă mi se trage. Sau oi fi obosit de dueluri limbute.
Uno. Cum vine aia că ne simţim în întregime în fiecare atom, la fel ca şi în ansamblu? Eu mă gândesc că nu simt nimică atunci când îmi tai unghiile. Dacă exemplul pare banal şi bagatelizator, atunci îl voi da pe cel cu Samsung şi Dalila. Până atunci, nu.
Due. Cum vine cu energia stabilă şi seninsă, formată din conştiinţa umană, când conştiinţele individuale este aşa diferite, or poate nu conştiinţa, cât gândurile care le împresoară - oneste şi modeste sau amăgitoare şi otrăvitoare, asasine de suflet într-un final. Adică să îmi explici cum obţii o energie stabilă dintr-o masă eterogenă la greuceanu. Sau cum anume s-ar pupa şi omogeniza conştiinţa unui ins, să zicem la întâmplare Constantin Brâncoveanu, cu a altui ins, tot la întâmplare, Năstase Adrian.Hă? Sau zici că astfel de conştiinţe, cu plus sau minus, e măsurabile cu gaussmetrul sau ce dispozitive mai au ăştia de cică măsoară energiile psihice şi 90'60'90-urile la strigoi şi moroi? Conştiinţa izvorăşte din cap şi se manifestă exterior apoia sau o culegem noi din vazduh şi spaţiu şi o băgăm în cap (sau nu)?

Am rugămintea ca, dacă vei binevoi să îmi explici, să estompezi niţel ferocele simţ humoristic şi să-l acutizezi pe cel didactic, dacă se poate, Stepanâci. Sbasibo.





nakudo spunea...

ha-ha,coane si cumetre-sa opservi ca ti-am retras titlul nobiliar-ca cum ar fi simplu pentru moa.adicatalea toti facem parte din marea constiinta oricat de mult ne place ori ba.Apoi daca incerci matematic,fizic cum vrea muschiul tau,totul este viata,in fiecare atom,molecula insufletirea e data de sus.nici o rotita nu se invarte in univers fara stiinta sa.constiinta e trezita bre,mai primesti cate un licurici de sus ,o insomnie o etc...amu unii o mentin si dezvolta,altii nupp.de unde deduc ca e mai constiinta atomul si mult mai iubire...in procesul de a ,,lumine"gen lanterna verde si femeia bionica...zic .un fir de iarba de-l pasti in ele viata divina si constiinta.daca se dezvolta respectul si gestul de a multumi pentru asta sper ca mai sunt sanse pentru omenire.Pentru ca Chipul Sau e oglindit in toate.de la chietroi la sori.in,pentru si spre constiinta iubirii.am zis...ha-ha pupez.