sâmbătă, 3 octombrie 2009

REDESCOPERIRE


Cand ma redescopar copil ,fara simboluri si turle in care bat clopote a chemare de confesiune...pielea mea devine foc de idei si sangele negru.
Negru precum pamantul pe care l-au arat prin idei toti stramosii mei necunoscuti,ma sondez in adanc -acolo unde salasluiete Baikalul si unde rusii imi vin noaptea pana la tampla arzandu-mi miezul de minte.
Cioplind un scut de cer pe care sa si-l puna in fata,romii m-au facut sa simt libertatea din mine,acolo unde pamantul nu are granite ci este al tuturor.Asemeni tribului lui Avraam,cu fiecare zi ma scot din robie,din igradirea in care mainile tremurande de netrairi si pragina te pot inchide.
Caii nu sant idoli pentru ca vorbim aceeasi limba alergata mereu cand ii rog sa ma primeasca in spatele lor campie si munte de cascada bizara.
Caii si oamenii ar trebui sa fie la fel pentru ca au fost partasi la toate razboaiele in care caii au ucis cai si oamenii oameni.Sant un metis cu radacini de doina...in care pesterile sant create pe colturi de stea in care adapostesc tributul adus prin traire.
In spatele propriei mele priviri de fuste inflorate si salbe,o parte din Esenin ma naste in bucata de-arama batuta pe sol.
Boc...cioc...boc..cioc.
Rezonanta naste prima incantatie primitiva prin care omul cere iertare spiritului lup,spiritului metal,spiritului pamant si propriului sau spirit.
Nu-mi neg niciodata curgerea incare seara-tatuata cu funingine -n frunte...mi-am pus bratul vioara,in care lautarii te cheama,langa trupul meu cald.

4 comentarii:

GRIGORE ROTARU spunea...

O fi scris si o prostioara Fanus Neagu - dar in limba de lemn nu a stat ci a fulgerat cu exprsii in limba romana si a strigat ca se poate sa te exprimi dincolo de aplauze si a reusit sa convinga - dovada scriitura catre care fac acest comentariu. Sa fie bine !

Anonim spunea...

Iaca-ta ca fac si criza neuronala...

Asa imi place... Genul asta de compozitii in care te descarci. Nu pseudo-muzeele si expozitiile ambulante (pentru asta am wikipedia). Despleteste-te mai des... Arunca pieptanul mai des pe malul celalalt...

nakudo spunea...

domule rotaru..n-am nic cu omu..bre..ci cu faptul ca..eu chiar sant mandra ca sant romanca si cand veni vorba de aurolaci e ca si cum numai asta am fi..romanii se numara printre primii inventatori..primii medici..am dat cultura si arta cacalau..recunosc altii si nu vedem noi?o duminica cu roade

nakudo spunea...

draga paul cand nu faci tu criza neuronala?promit sa nu-mi mai fac cozi..ha-ha te imbratisez..si multumesc