vineri, 10 decembrie 2010

Frumusetea cunoasterii


Cartea a şaptea - Energia Vieții


"... Există o opinie conform căreia, încă de la naştere, fiecărui om îi este ursit un destin. În acest caz înseamnă că omul este doar un mic şurub, lipsit de importanţă, din sistemul unui oarecare mecanism, şi nu creaţia cea mai de seamă a lui Dumnezeu.
Şi mai există o altă opinie care susţine că omul este o fiinţă autosuficientă, în care sunt încătuşate absolut toate energiile Universului.
Omul posedă o energie numai lui caracteristică, numită "energia gândului". Şi dacă devine conştient de ceea ce posedă şi începe s-o folosească din plin, atunci el devine stăpânul întregului Univers.
Care dintre aceste două opinii antagonice este conformă cu adevărul?..."
aceasta reproducere nu constituie un atac ci impulsul de a cunoaste,de a sti,de a simti,carti de o frumusete interioara aparte,le gasiti aici

2 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Mai boboc de fatace ma mai sperii tu pe mine! Stii de ce spun asta nu?
Si daca nu sunt pe aceiasi lungime de unda cu nici una din opinii?
Te iubesc draga mea si acum ma pot culca linistita ca esti aici!

nakudo spunea...

eu stiu ca ma cunoasteti total...si de asta va iubesc enorm,ca nu a trebuit sa ma ascund niciodata...eu doar citesc ,e vorba de carti,de a sti,de a cunoaste si dupa cum v-am spus cunosc,stiu anumite lucruri si de ce cunosc mai mult de ce spun,,in puii mei,e doar o singura cale",nu-i asa?ce alta cale decat a iubirii neconditionate exista?si apoi va spun putin oameni neoprotestanti au cultura dumneavoastra,fara suparare,cand omul zice o carte e importanta si nu poate argumenta,cult ,trait etc...e greu sa schimbe ceva...stiti asta...intre stiinta si religie nu exista prapastii...noi oamenii le-am zidit...va imbratisez cu toata dragoastea si respectul