marți, 31 decembrie 2013

INTROSPECTIE-in loc de urari...

,,Soarta omului nu e altceva decat propria personalitate si ea se arata din leagan.In zadar se spune ca mediul social inraureste si ciopleste fiinta umana,el nu schimba nimic.Acela care este sortit  sa conduca o bacanie va ramane cu suflet si cu pricepere de bacan,chiar daca se va fi nascut in purpura  si va fi avut de dascal pe vreun Fanelon,si chiar daca mediul social il impinge la carma unui regat.Dimpotriva,un altul care a venit pe lume pe un morman de gunoi si care a trait numai printre haimanale,poate sa ramana nestiutor de carte toata viata lui,va fi totdeauna  un ganditor si un focar de lumina,daca tainicile cuptoare ale conceperii l-au faurit cu comori de gandire si simtaminte inalte.Nebun pentru toti.
Dintr-un geniu bun,mediul social nu va face niciodata un geniu rau sau o lichea.Din omul-marioneta va putea face,dupa voie un inlocuitor searbad de om.Asupra acestei marionete,mediul social isi va putea exercita  toate influentele.Fata de celalalt insa ,va fi neputincios.
Omul poate sa minta cat vrea cu vorbele,nu poate sa ascunda nimic cu privirea.Fara indoiala ,lumea e plina de inimi,dar mai toate seamana cu buruienile care cresc oriunde la marginea drumurilor.De aceea iubesc si pretuiesc mai mult un cartof."-PANAIT ISTRATI-

6 comentarii:

soledadenelpiano spunea...

Nakudo he estado mirando si tienes traductor no lo veo. Pero si quiero felicitarte este Año Nuevo que entra. ¡¡¡Feliz 2014!!! que seas muy feliz y se cumplan todos tus sueños.

Un beso

nakudo spunea...

Muchas gracias querida.
Voy a llamar y el traductor de google.
Un nuevo año 2014 ... lleno de sentimientos
alma y su corazón.
besar.

Misterio Azul spunea...

Qué gran verdad eso de que el destino de un hombre no es más que su propia personalidad...

Un beso muy grande.

nakudo spunea...

Puedo decir esto: si eres amigo de sistema claramente no puede tener la evolución.
Un abrazo y un beso de corazón, querida, Misterio Azul.

Unknown spunea...

nu mia venit sa cred ce am citit, ai devenit mult mai profunda, mare dreptate ai si in ce ai scris

nakudo spunea...

amandoi am fost mereu mult prea profunzi,Madaline,doar ca nu am expus asta ...putini ar fi inteles..si era ca si cum ne-am fi pus inima si mintea pe tava...ha-ha...unul din motivele pentru care indiferent ce sicum ,te numeri printre oamenii,,alesi"ti-am mai spus asta...am vazut continuarea romanului...sa lesin de am avut cuvinte de comentat...doar am simtit,gandit si ma inclin...sa crestem frumos interior indiferent de oprelisti...asta e urarea ...prindem sa vorbim noi si pe mess.